ye-logo.v1.2

“Коментарі” віддали Ядусі 15-ту сходинку рейтингу

Політика 2712
Фото: novini.net.ua

За підсумками 2012 року, голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха посів 15 сходинку у щорічному рейтингу від українського видання “Коментарі”.

Як зазначає це ЗМІ, весь минулий рік главу Хмельницької ОДА Василя Ядуху турбував низький показник средньоквартальної кількості працівників, яким встановлено тарифну ставку нижче прожиткового мінімуму для працездатної особи (що, до речі, є злісним порушенням законодавства, і у ОДА є всі механізми карати керівників підприємств, це допустили).
За підсумками першого кварталу 2012 року цей показник становив 0,5%, знижувався він повільно і до грудня таки зменшився до 0%, але в середньому по році 0,23% вистачило для передостаннього місця.
Також звертає увагу невисока динаміка роздрібної торгівлі (22-24-е місця разом з Київщиною і Закарпаттям).
Правда, Хмельницька область стала першою в минулому році по динаміці сільського господарства – приріст на 12,9% в порівнянні з 2011 роком при падінні на 4,5% в середньому по країні. У рослинництві валовий збір кукурудзи на зерно виріс на 67,4%, ячменю – на 18,2%, соняшнику на зерно – на 12,5%, цукрових буряків – на 23,8%. У тваринництві найбільш вражаючим був розвиток птахофабрик: поголів’я курей за рік зросла на 43,3% – до 9,5 млн. голів, а виробництво яєць склало 1194,6 млн. штук (у 1,8 рази більше).
Хмельниччина також потрапила в трійку лідерів за найменшою заборгованості населення за ЖКП (79,65 грн./чол. без урахування електроенергії, друге місце).
Однак інтегрально 2012-й, який область закінчила на 15-му місці (1 бал), не можна записати в актив губернатору – з урахуванням того, що за підсумками 2011 року вона була дев’ятою.
Місця регіонів за кожним із критеріїв підраховані «Коментарями» на основі офіційної інформації Держстату України та його територіальних підрозділів.
“Незалежний громадський портал”
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую