ye-logo.v1.2

Через стан доріг на Хмельниччині побилися нардепи, міліція і активісти партій (ФОТО, ВІДЕО)

Політика 4913

Сталося все за кілька десятків хвилин перед сьогоднішнім (28 березня 2013 року) засіданням сесії обласної ради.

На площі зібралися хмельничани, незадоволені станом доріг. Станом на 9 ранку учасники акції вже «кучкувалися» перед приміщенням облради, окремі депутати, один за одним підтягувалися на засідання, а свободівці, організатори акції «Яка влада, такі й дороги», тим часом прямували від центру міста до площі. 
Як тільки активісти ВО «Свободи» підійшли впритул до «білого дому», між ними та молодими людьми, які вже стояли рядами перед входом до приміщення, розпочалися сутички.
Хто були ті молоді люди, однозначно не змогли пояснити ні правоохоронці, ні, партійці, ні самі активісти.
Начальник Хмельницького міського відділу міліції, Василь Птащук, намагаючись хоч якось заспокоїти мітингувальників, спробував розвести їх по обидва боки барикад: «Шановні люди, я вас дуже прошу, є дві заявки… Свобода прийміть лівіше від мене, а регіони станьте справа і буде все нормально, проводьте мітинг культурно і ввічливо. Я всім бажаю гарного вам дня і прекрасного настрою!».
В свою чергу, і заступник голови Хмельницької організації Партії регіонів Михайло Войтюк, і голова міської організації партії регіонів Анатолій Собко заявили, що «їхніх людей на майдані не було, заявки на проведення акції представники Партії регіонів не подавали».
До міської ради, окрім ВО «Свободи», які подали заявку за три дні до проведення акції, ще дві ініціативних групи подали заявку на проведення акції. Перша – про проведення акції «Ні, депутатським пільгам». Друга – про оголошення безстрокової акції щодо зняття депутатської недоторканності Депутатів Верховної ради.

Імена та посади окремих учасників мітингу, уже під час пленарного засідання назвав народний депутат Ігор Сабій.
За його словами, «захищати» стіни облради приїхав міський голова Волочиська, якого, до речі "помітила" й наша фотокамера.
"Я звертаюся до прокурора області як народний депутат, провести розслідування, і дати оцінку, чому сьогодні перед початком сесії було заблоковано приміщення будинку рад невідомими особами, - звернувся до прокурора Ігор Сабій. - А багато з них, мені особисто відомі – це є мер міста Волочиськ Черненко (Володимир – авт.), заступник голови Волочиської облдержадміністрації Горобець, керівник статуправління Красилівського району Ярмоленко, працівник Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Заклевський та інших держслужбовці".


Перепало під час мітингу і журналістам. Кількох кореспондентів та фотографів, ті ж таки «невідомі особи» не пропускали ні до входу у приміщення, ні у саме приміщення. Посвідчення та звернення до правоохоронців, які робили вигляд, що не помічають цього інциденту, теж не допомогло. Лише через деякий час, після довгих суперечок, журналісти, які прямували на засідання сесії, змогли пройти до будинку рад, примостившись за нардепами, які теж йшли на засідання сесії.

Відео №1 - Незалежного громадського порталу

 

Коментарі:

Нестор Махно 29.03.2013 14:20

можна вічно дивитися на те як горить вогонь, тече кришталева вода, на файних панянок і на те, як товчуть брехливі пики ригівським чинушам. Відео веселить душу.

Ярослав Братенко 28.03.2013 22:13

на всімці є відео як мер йде сторчака без шапки

Ангеліна 28.03.2013 22:08

Представники Партії регіонів, зокрема мер Волочиська, не зізнавалися, хто вони. Коли Птащук, майже змусив регіоналів і свободівців розійтися по різні боки, то Черниченко спочатку стояв серед свободівців, а потім його наполегливо попросили перейти "до своїх". На моє запитання чи він представляє тут Партію регіонів, він, чи то з іронією, чи зі злістю відповів: "та шо ви, я зі Свободи!". 

Ярослав Братенко 28.03.2013 21:47

Серед групи "регіоналів", які спровокували штовханину, було помічено місько голову Волочиського Черниченка, заступника голови Волочиської РДА Горобця, заступника голови Дунаєвецької РДА Баранюка, заступників голови Ярмолинецької РДА Байталюка та Мантуляка, начальник земельного відділу Ярмолинецької РДА Ткачука, працівників управлінь внутрішньої політики РДА - волочиської Нікітчука, начальника відділу молоді і спорту Волочиської РДА Керепка, директора Дунаєвецького НВК-Гімназії Чекмана, начальника територіального центру соціального захисту населення Шалигіна, головного лікаря Голозубинецького тубдиспансеру, сина першого заступника голови облдержадміністрації Гаврішка, начальника Красилівської статистики Ярмоленка.

Владимир 28.03.2013 19:50

"Свобода" без бійки, як без "пряників"! ) І той "Півень" з гребінцем все скаче...)) От, збіговисько "протестантів"!!!  

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую