ye-logo.v1.2

Від угоди з ЄС виграють фермери

Політика 2502

Народний депутат, Перший заступник Голови комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Лабазюк вважає, що українські фермери тільки виграють в разі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом

На його думку, у вітчизняних аграріїв з'явиться можливість отримати більш потужні інвестиції. Про це Сергій Лабазюк сказав в ефірі (онлайн- студії) одного з інформаційних порталів, повідомили в прес-службі політика.  
Після підписання Угоди про асоціацію Україна стане більш привабливою для західних інвесторів. «Інвестори будуть заходити не тільки безпосередньо в сільське господарство, а й у переробну галузь», - наголосив нардеп.
«Якщо говорити про наших фермерів малої і середньої руки, то у них може з'явитися можливість продавати за вищими цінами продукцію, а не перекупникам, які б потім експортували або перевозили в якісь інші країни для переробки. Якщо говорити про експорт, то сьогодні ми 30 млн тонн зерна експортували (план - 60 млн ). Думаю, що експорт не зменшиться, а тільки збільшиться, тому що у України потенціал сягає не менше 100 млн тонн, але нам для цього потрібен час і технології», - сказав Сергій Лабазюк.
За його словами, сьогодні, наприклад, Данія експортує свинину в 50 країн світу.
«В України є теж значний потенціал в цьому напрямку, - зазначив політик. - Питання собівартості продукції можна вирішувати за рахунок логістики. Для фермера це буде тільки плюс, але ніяк не мінус».
Однак за словами нардепа, зараз українським аграріям не вистачає дешевих фінансових ресурсів для модернізації. «Адже якщо європейський фермер має можливість отримати кредит під 5-6 %, то наші фермери - під 25-30%», - наголосив нардеп.
Сергій Лабазюк також вважає, що після того, як буде підписана Угода про асоціацію з ЄС і запрацює Зона вільної торгівлі, вітчизняні виробники зіткнуться з серйозною проблемою стандартизації та сертифікації, а частина наших виробництв не витримає конкуренції на ринках Євросоюзу.
«У нас буде ряд складних процесів, які ми швидко пройти не в змозі, але в довгостроковому періоді ми виграємо. У даному випадку саме підписання Угоди змусить нас підвести бізнес, економіку до більш жорстких, але разом з тим до сучасних форм, які через деякий час дадуть свій результат», - підсумував перший заступник Голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Прес-служба народного депутата України Сергія Лабазюка.
 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую