ye-logo.v1.2

Позафракційні нардепи пропонують перенести "круглий стіл" у парламент

Політика 2586

Позафракційні народні депутати вимагають проведення постійних засідань Верховної Ради до врегулювання політичної кризи.

Про це йдеться у заяві групи позафракційних народних депутатів України.
"Ми вимагаємо проведення постійних засідань Верховної Ради до врегулювання політичної кризи. Вона має взяти на себе місію всеукраїнського "круглого столу" і стати ініціатором загальносуспільної дискусії щодо зовнішньополітичного вибору України. Ми пропонуємо, закликаємо і вимагаємо, аби парламент продемонстрував бодай елементарну відповідальність перед народом", - йдеться у заяві.
За словами одного із авторів, народного депутата України Сергія Лабазюка, наразі Верховна Рада демонструє дивовижну відстороненість, політичне дезертирство, самоусунувшись від виконання свого головного призначення - бути його голосом.
Як зауважили позафракційні, депутати перемістилися на мітинги і майдани, по суті розпалюють конфлікти та протистояння.
На їхнє переконання, Верховна Рада зобов'язана забезпечити публічний розгляд питання щодо причин конфлікту та дій сторін у спробах його розв'язання з відповідними адекватними рішеннями, обов'язковими для Кабміну.
"Ми пропонуємо розглядати і вирішувати проблеми, що постали внаслідок майдану, послідовно, крок за кроком, для знаходження компромісів і залагодження конфлікту в інтересах всього народу та держави", - підкреслили парламентарії.
Позафракційні народні депутати також запропонували колег підтримати їх проект Постанови «Про невідкладні заходи з подолання політичної кризи в Україні» №3723 (автори - позафракційні народні депутати Володимир Литвин, Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Сергій Мартиняк, Сергій Лабазюк, Валерій Мошенський, Віктор Тимошенко, Олександр Доній, а також нардеп від фракції "Батьківщина" Роман Забзалюк) та приєднатися до цієї заяви.

Прес-служба народного депутата.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую