ye-logo.v1.2

Прус написав заяву у прокуратуру Хмельницького (ВІДЕО)

Політика 4051

Голова обласної державної адміністрації звернувся за допомогою до правоохоронців.

Позавчора відбулися хуліганські дії представників місцевої організації “Свобода” до мене, працівників адміністрації та псування майна. Засуджую такі дії, тому направив звернення у правоохоронні органи,  коментує голова облдержадміністрації Леонід Прус.  Я подав заяву у прокуратуру. Наразі проводяться слідчі дії та опитуються люди. Тим діям буде надана належна правова оцінка.”

Прокуратура міста Хмельницького уже відкрила кримінальні провадження за частиною четвертою статті 296 "Вчинення хуліганства із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень" та частиною першою статті 367 "Неналежне виконання правоохоронцями своїх службових обов’язків".

“За попередніми даними, в процесі хуліганських дій голові облдержадміністрації було нанесено побої, пошкоджено одяг, окремі активісти розпилювали у приміщенні сльозогінний газ. Водночас встановлено, що на вказані хуліганські дії громадян, котрі з застосуванням фізичної сили блокували роботу адміністрації, працівники міліції не здійснювали відповідного, адекватного ситуації реагування”,  – повідомляє міська прокуратура.

На вчорашніх подіях я не був присутнім і не мав часу на вивчення ситуації,  коментує Леонід Прус ситуацію із виштовхуванням з кабінету його першого заступника Олександра Симчишина.  Лише частково доповідали мені, що саме відбувалося. Як мені повідомили, ніяких ушкоджень чи агресивних дій не було.”

Як розповів губернатор газеті “Є”, особистого конфлікту між ним та Олександром Симчишином немає: “Особистого конфлікту немає. Єдине, я так розумію, що він (Олександр Симчишин,  прим. авт.) є одним із керівників організації “Свобода” і, напевне, він керував тоді людьми”,  додав голова облдержадміністрації.

Хмельницька “Свобода” також вимагає від правоохоронних органів провести розслідування, але уже за фактом подій 3 липня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую