ye-logo.v1.2

Як хмельницькі нардепи голосували за зміни до Конституції

Політика 3161
Тепер, щоб внести зміни до Конституції, парламенту потрібно 300 голосів
Тепер, щоб внести зміни до Конституції, парламенту потрібно 300 голосів. Фото: espreso.tv

Сьогодні Верховна Рада України в першому читанні внесла змінити до Конституції України щодо децентралізації.

«За» - 265. Такий результат голосування в парламенті за про проект «Постанови про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади» за №2217а/П1. Противники прийняття прийняти проекту стверджують, що прийнявши зміни, будуть надані надто широкі права окупованим районам Донбасу. А ось Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, стверджує, що жодних особливих прав ні Донбас, ні жоден інший регіон не отримає, але місцеві громади зможуть краще розпоряджатися своїми ресурсами. 

Отож, хто і як із хмельницьких нардепів голосував. Представники фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Мельник, Володимир Мельниченко, Роман Мацола, Андрій Шинькович – підтримали проект. Підтримав навіть Олександр Гвоздьов, який є депутатом-сумісником, оскільки працює виконуючим обов’язки президента ДП «Антонов». На кнопку «за» натиснули і Олександр Ксенжук з «Народного фронту», і  позафракційний Олександр Герега, і Сергій Лабазюк з «Волі народу». Єдиний з наших нардепів - Віктор Бондар з «Відродження», утримався.
 
Зазначимо, що прийнятий документ тепер відправиться на аналіз до Конституційного суду, після чого має бути проголосований 300 голосами депутатів для внесення змін у Конституцію.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую