ye-logo.v1.2

Хмельницькі депутати назвали вибори у Кривому Розі “поверненням в минуле” і вимагають перевибори

Політика 2170
Одразу дві ради на Хмельниччині, обласна та міська, прийняли звернення до Президента і парламенту щодо призначення позачергових виборів Криворізького міського голови.
Одразу дві ради на Хмельниччині, обласна та міська, прийняли звернення до Президента і парламенту щодо призначення позачергових виборів Криворізького міського голови.

Одразу дві ради на Хмельниччині, обласна та міська, прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів Криворізького міського голови.

“15 листопада 2015 року відбулося повторне голосування з виборів Криворізького міського голови, яке стало для України своєрідним «поверненням в минуле», зважаючи на масштаби допущених порушень. На жаль, демократичні перетворення, які відбулися в Україні після революції Гідності, не торкнулися Кривого Рогу, у якому при владі залишилися прибічники Януковича зі старою звичкою фальсифікації виборів”, — йдеться у зверненні, яке ініціювали депутати від “Об'єднання “Самопоміч”.
За словами депутатів, формальні результати повторного голосування були затверджені «ручною» Криворізькою виборчою міською комісією і поспіхом проведена так звана інавгураційна сесія.
Перемога, йдеться у зверненні, була досягнута шляхом 100-відсоткового голосування на спецдільницях, а також аномальною явкою та високим результатом лише в одному з районів Кривого Рогу.
Після оскарження результатів виборів, суд постановив провести перерахунок голосів. Однак, як з’ясувалося після зміни складу територіальних виборчих комісій, такий перерахунок провести в легітимний спосіб неможливо, оскільки бюлетені та виборча документація не зберігалася належним чином, що допускала до них зовнішнє втручання.
7 грудня 2015 року Криворізька міська виборча комісія прийняла рішення про неможливість виконати вимоги законодавства, а саме здійснити повторний підрахунок голосів, та звернулася до Верховної Ради України про призначення повторних виборів Криворізького міського голови.
“У зв’язку з вищевикладеним вимагаємо від Верховної Ради України та Президента України забезпечити реалізацію гарантованого Конституцією України виборчого права шляхом призначення повторних виборів Криворізького міського голови”, — йдеться у звернення. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую