ye-logo.v1.2

Загородний хоче одного заступника замість двох і готовий назвати кандидатуру

Політика 3209
Загородний: Брати двох заступників - це роздувати штати
Загородний: Брати двох заступників - це роздувати штати. Фото: автора

Після виборів до місцевих рад минуло уже понад два місяці, а керівний склад облради й досі не сформований.

«Я був готовий працювати з одним заступником. У мене була кандидатура. Але коли депутати внесли і підтримали пропозицію обрати ще й першого заступника, і на цю посаду претендує чотири фракції, я не мав достатньо часу, щоб ефективно і правильно провести перемовини», – зізнається голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний.

Кожна фракція, за словами Михайла Васильовича, хоче бачити свого заступника. Але, навіть при тому, що заступники мають бути з різних партій, переконаний голова, він повинен створити таку команду, з якою «буде комфортно працювати в одному напрямку, а не розхитуватиме ситуацію».

Поки що перемовини, які велися з усіма фракціями, не дали єдиного результату.

«Коли ми говоримо сьогодні про недостатнє фінансування, про брак коштів у бюджеті, то маємо розуміти, що апарат ради теж недофінансований. Економити треба на нестандартних речах. Протягом місяця ми працюємо без заступників, я не користувався службовим автомобілем… Ми вже зекономили, а зараз прийняти двох заступників і всіх, хто має забезпечувати їхню роботу, це знову «проїдати» кошти і роздувати штат. Моя позиція така, що нам достатньо буде одного заступника. Має бути баланс, де кожна сторона має розуміти, що вона повинна поступитися своїми амбіціями», – каже голова ради.

На планову сесію, яка відбудеться 17 лютого, якщо депутати будуть наполягати, Михайло Загородний каже, що готовий буде назвати кандидатуру заступника.

«Якщо депутати будуть наполягати, я запропоную їхні кандидатури (які пропонують фракціїавт.), і нехай обирають. Я розглядаю варіант, що ми знову повернемося до одного заступника, але тоді, в процесі перемовин, мені доведеться напрацювати кандидатуру, яка буде всіх влаштовувати. Бо зараз позиція кожної фракції така: «якщо заступник буде один, то тоді лише наш». Але немає жодного варіанту, який би влаштував усіх», – зізнається Михайло Васильович.

Михайло Загородний був обраний головою Хмельницької обласної ради ще 27 листопада. Та офіційно ним став 22 грудня 2015 року. Саме тоді Президент своїм указом звільнив його з посади голови обласної державної адміністрації.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую