ye-logo.v1.2

«Золото партій Хмельниччини»: найбагатші - «герегівці», найбідніші - «Батьківщина» та «Самопоміч»

Політика 2917

Рух «Чесно» проаналізував звіти партій, які були подані до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Аналізували звіти лише за два квартали цього року, оскільки за третій – ще не опубліковані. Утім, за словами координатора руху «Чесно» в Хмельницькій області Олега Черненка, відшукати звіти усіх партій, які представлені в обласній раді та Хмельницькій міській, не вдалося.

«Щось «витягнули» з сайту НАЗК, який тільки запрацював, щось отримали через запити», - пояснив Олег Черненко.
Так, у другому кварталі на рахунок обласної організації партії «За конкретні справи», співзасновниками якої є нардепи Олександр Герега та Андрій Шинькович, надійшло майже 740 тисяч гривень. Усі вони від спонсорів. А точніше одного – ТОВ «Епіцентр К», яке належить подружжю Герег. Найбільше «герегівці» витратили на розміщення реклами у друкованих засобах масової інформації – 319,6 тисяч гривень. Та мали ще майже 109 тисяч гривень на рахунку.

Обласний «Блок Петра Порошенка» мав на своєму рахунку понад 93 тисячі гривень. Але в другому кварталі отримав лише 4985 гривень. Усі, як членські внески.

За членські внески «жила» й обласна «Свобода», яка отримала 6093 гривень у другому кварталі. Утім всі витратила на оренду офісу. А залишок на рахунку цієї партії складав 1037,44 гривні. Хмельницька міська «Свобода» отримала членських внесків 3994,56 гривні. Усі вони пішли на заробітну плату керівнику партії Віталію Діденку. «Примітно, що це єдина партія, в якій офіційно хоч хтось працює, - каже Олег Черненко. – Бо в інших партіях немає працівників. Така тенденція не лише в нашій області, а в Україні в цілому».

Партія «Поруч», яка належить нардепу Сергію Лабазюку, отримала 18,83 гривень надходжень. Це відсотки від банку. Усього ж на рахунку партії було 14,7 тисяч гривень.

Обласна «Самопоміч»… що в першому кварталі, що в другому ніяких надходжень немала, а на її рахунку «висіли» 6 гривень та 8 копійок.

До «бідних» можна занести і «Батьківщину». Міська організація «тимошенківців» грошей немала, а лише задекларувала партійний офіс вартістю понад 751 тисячу гривень. А обласна – автомобіль «Таврія» та трохи більше 18 гривень на рахунку.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую