ye-logo.v1.2

Справа розтрощеного турнікету в облдержадміністрації: Бурлик попросив викликати до суду Корнійчука

Політика 4791
Віктор Бурлик, депутат Хмельницької облради
Віктор Бурлик, депутат Хмельницької облради. Фото: автора

У Хмельницькому міськрайонному суді відбулося підготовче засідання у справі депутата обласної ради.

Справа депутата Хмельницької обласної ради Віктора Бурлика знову в суді. І знову в міськрайонному. Після того, як апеляційний суд Хмельницької області задовольнив скаргу прокурора на ухвалу міськрайонного суду від 11 липня, суд першої інстанції знову провів підготовче засідання. Вирішували чи брати обвинувальний акт, в якому Віктору Бурлику інкримінують хуліганство, чи відправити його на доопрацювання.

Нагадаємо, 15 березня цього року в приміщення Будинку рад був розтрощений «контрольно-пропускний пункт». Утім, як заявив адвокат Бурлика Роман Гавриленко, є висновок експерта, в якому зазначено, що майно не пошкоджене. Також просив суд повернути обвинувальний акт на усунення недоліків. Заявивши, що Віктор Бурлик готовий нести відповідальність. Але не за хуліганство, а за умисне пошкодження майна. Окрім цього, на думку пана Гавриленка, Хмельницька облдержадміністрація не може бути потерпілої стороною, оскільки майно належіть заводу «Темп», який претензій немає.

Роман Гавриленко каже, що ця справа політична, оскільки в обвинувлаьному акті написано: "Депутат обласної ради від ВО "Свобода" Віктор Бурлик".

Представниця ОДА в суді заявила, що «Темп» передав адміністрації це майно на зберігання, а тому в будь який момент може «попросити» держустанову відшкодувати завдані збитки, які становлять понад 21 тисячу гривень. «А ви вже відшкодували збитки», - запитав у пані Людвіг суддя Олександр Трембач. «Ще ні, «Темп» не звертався», - пролунала відповідь. «То чому облдержадміністрація визнана потерпілою стороною», - своє питання до прокурора Юрія Фоміна адресував суддя. «Таке рішення було прийнято слідчим», - заявив пан Фомін.

Суддя вирішив дізнатися думки учасників процесу, чи слід викликати на підготовче засідання представника заводу «Темп». Прокурор та представниця ОДА були проти, Бурлик та його адвокат «за». Крім цього, Віктор Бурлик попросив суд викликати ще й голову Хмельницької облдержадміністрації Олександра Корнійчука. Утім, Олександр Трембач вирішив наступне: викликати на підготовче засідання представника «Темпу». А саме засідання провести 11 жовтня.

Суддя Олександр Трембач має вирішити, чи підлягає обвинувальний акт судовому розгляду чи ні.

Отож, схоже, вже 11 жовтня суд прийме ухвалу – чи підлягає обвинувальний акт відносно Бурлика судовому розгляду, чи його слід доопрацювати.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую