ye-logo.v1.2

«Велика політична реформа»: у Києві «гаряче», а в Хмельницькому…

Політика 5329

В обласному центрі, як і в столиці, також вимагали змін до законодавства.

Сьогодні, 17 жовтня, в Києві біля парламенту проходить Всеукраїнська акція під гаслом «Велика політична реформа». І, якщо в столиці й досі тривають дискусії (навіть у нардепа Олексія Гончаренка жбурнули яйцем) , то в Хмельницькому, де сьогодні також пройшла акція (на майдані Незалежності), все завершилося доволі швидко та спокійно.

Людей, які прийшли підтримати зміни до виборчого законодавства (скасувати змішану виборчу систему та впровадити систему з відкритими регіональними списками), обмежити депутатську недоторканність та створити антикорупційний суд, прийшло небагато. На початку акції, складалося враження, що журналістів більше, ніж учасників.

Як проходила сама акція, можна було спостерігати в прямому ефірі на сторінці сайту «Є» в «Фейсбуці»:

«Ми не вимагаємо чогось особливого, - каже один із координаторів акції в Хмельницькому Олег Черненко. – Усе це є в програмах багатьох політичних партій, які нині присутні в парламенті. А тоум хочемо аби парламентарі дотрималися своїх обіцянок».

Учасники акції не лише говорили про вимоги, а й обговорювал исуспільно-політичне життя країни.

23 підписи зібрали на майдані під листом до депутатів Хмельницької обласної ради.

На завершення акції, її учасники підписали лист до Хмельницької обласної ради. У ньому вимагають у депутатів розглянути звернення до парламенту з вимогами ухвалити законопроекти щодо зміни виборчих правил (№ 1068-2), обмеження депутатської недоторканності (№ 6773) та створення антикорупційного суду (№ 6011).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую