ye-logo.v1.2

У Хмельницькому під стінами облради пройде мітинг

Політика 2527
Подібні акції заплановані не лише в Хмельницькому, а й в інших містах України
Подібні акції заплановані не лише в Хмельницькому, а й в інших містах України. Фото: facebook.com

В обласної влади вимагатимуть звернутися до парламенту, щоб той змінив законодавство.

У вівторок, 17 жовтня, на майдані Незалежності о 9.30 запланована акція, учасники якої вимагатимуть від керівництва області звернутися до Верховної Ради.

«Велика політична реформа» - саме таку назву має акція, яка пройде не лише в Хмельницькому, а й під стінами парламенту. Якщо в Києві вимагатимуть від Верховної Ради України ухвалити законопроекти щодо зміни виборчих правил (№ 1068-2), обмеження депутатської недоторканності (№ 6773) та створення антикорупційного суду (№ 6011), то в Хмельницькому. «Ми вимагатимемо від обласної ради звернутися до парламенту з відповідними вимогами», - каже координатор акції в Хмельницькому Олег Черненко.

Зміна виборчих правил, за повідомленням організаторів акції, передбачає скасування змішаної виборчої системи, створеної 2011 року в інтересах режиму Януковича, та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. «Для цього необхідно невідкладно ухвалити законопроект №1068-2. Це важлива частина Коаліційної Угоди, міжнародне зобов’язання України та передвиборча обіцянка Президента Порошенка, що є запорукою якісного оновлення політичної еліти України, - йдеться в повідомленні. - Про необхідність створення Антикорупційного суду свідчать десятки переданих до Соломянського суду корупційних справ щодо політиків топ-рівня, які чинні служителі Феміди просто неспроможні оперативно і неупереджено розглядати. Сьогодні в парламенті знаходиться законопроект №6011, що врегульовує створення відповідних судових інституцій. Обмеження недоторканності народних депутатів (законопроект №6773), з одного боку, дозволить притягати їх до кримінальної відповідальності на загальних підставах, з іншого - збереже індемнітет - відсутність можливості переслідування за наслідками їх політичної позиції та висловлювань».

За таким, як у Хмельницькому вимагатимуть «великої політичної реформи», можна буде слідкувати в прямому ефірі на сторінці сайту «Є» в «Фейсбук». Початок 17 жовтня о 9.30.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую