ye-logo.v1.2

“Чи вважаєте ви, що в Україні почалися політичні репресії?” –

Політика 2918
Фото: Макс Хмельницкий

запитали ми представників різних політичних сил у Хмельницькому

Лев Бірюк, народний депутат України від фракції блоку Юлії Тимошенко “Батьківщина”: «Вважаю, що гоніння на опозицію не почалися, вони продовжилися, і тривають ще відтоді, коли Ющенко був президентом, а Янукович – прем’єр-міністром. Ще тоді почали гнати усіх “чужих” та ставити на керуючі посади “своїх”. Зараз уся влада зосереджена в руках Президента – і Кабінет Міністрів, і Верховна Рада. Демократії нема, бо демократія – це рівність усіх трьох гілок влади. А яка тут рівність, коли влада узурпована?! Опозиція владі не потрібна, бо критикує її діяльність. Події, що відбуваються, нагадують щось на кшталт ситуації, коли урки били політичних. Та чи надовго це? Я можу впевнено сказати, що ні. Згідно із законом Ньютона, на будь-яку дію знайдеться протидія. Тому чим більше влада користується аргументом сили, тим швидше вириє собі яму, в яку й впаде». 
Михайло Войтюк, заступник голови обласної організації Партії регіонів: «Ні, я так не думаю. Я не бачу жодних гонінь з боку влади на опозицію. Якщо говорити про кримінальні справи, то в них задіяні не лише опозиційні сили. Хтось мав почати втілювати в життя гасла майдану “Бандити мають сидіти в тюрмах”, це почала нинішня влада. Кожен має відповісти за вкрадені кошти: як верхи, так і низи. Є конкретне запитання до Тимошенко: “Де поділися гроші?”, і вона конкретно має на нього відповісти. І мають відповідати за свої злодіяння чиновники на місцевому рівні».
Ігор Сабій, голова Хмельницької обласної організації всеукраїнського об’єднання “Свобода”, депутат обласної ради: «Звісно, так. Вже почали звільняти з керуючих посад “свободівців”. Зокрема, Олександру Симчишину сказали написати заяву на звільнення з посади декана економіко-правового факультету Хмельницького інституту соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». За власним бажанням. У Кам’янці-Подільському звільнили з посади директора однієї з шкіл, теж “свободівця”. З боку контролюючих органів почалися гоніння на тих підприємців, що нас підтримували. Минулої середи на сесії міської ради ми звернулися з заявою про неприпустимість політичних репресій з боку влади».
Ігор Корнійчук, перший секретар Хмельницького обласного комітету Комуністичної партії України: «Я не вважаю, що почалися репресії. Як казала попередня влада: “Злочинці мають сидіти у тюрмах”. Тому кожен, хто винен, має відповісти за свої дії перед законом. Чомусь звичайну людину за вкрадений, для прикладу, буханець хліба можуть посадити до в’язниці, а чиновники діють безкарно... Попередників нинішньої влади просто просять відповісти за свої дії та вчинки, обгрунтувати їх та пояснити. Якщо відповідає проста людина, то має відповісти й чиновник».



 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую