ye-logo.v1.2

На сесії облради «свободівці» заблокували трибуну через червоно-чорний прапор

Політика 3812

До блокади долучитись учасники АТО.

Сьогодні, 22 березня, під час сесії облради депутати не підтримали пропозицію одного із колег розглянути питання «Про використання червоно-чорного прапора ОУН на території Хмельницької області» першочергово. Депутати пропозицію не підтримали, через що фракція «Свободи» попросили перерву на 15 хвилин.

Після перерви у залі з'явилися учасники АТО, які разом із "свободівцями" заблокували трибуну. Партійці вимагали дати слово бійцю Олександру Попову. Пропозицію підтримали депутати. Військовий, перш ніж почати промову, вимагав вшанувати хвилиною мовчання пам'ять полеглих у зоні АТО.

«Україна має цікаву історію і вона повністю насичена боротьбою за незалежність. І протягомі цього часу завжди поряд з жовто-блакитним прапором майорів червоно-чорний. Є багато дискусій і противників того, щоб такий прапор вивішувався поряд із державним. Основна противага це те, що це загострить наші стосунки з Польщею. Але я хочу нагадати, що у Польщі з Україною є спільна історія, хоч погляди на неї - різні. Ми це маємо усвідомлювати і не нав’язувати свою точку зору комусь іншому", - зазначив Олександр Попов.

За його словами, червоно-чорний прапор нині майорить на Сході. І це прапор не лише ОУН, козаків, чи "Правого Сектору", це - стяг боротьби українського народу.

Після виступів ще декількох «свободівців» депутати пішла на 20 хвилинну перерву, під час якої голови фракцій мають зібратися в кабінеті голови обласної ради, щоб домовитись, яким має бути порядок розгляду питання про червоно-чорні прапори на Хмельниччині.

Додамо, що наразі воно у списку 45. У проекті рішення рекомендують підняття червоно-чорного прапора біля адміністративного будинку Хмельницької обласної ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, червоно-чорного прапора ОУН у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв.

Пряма трансляція Сесія Хмельницької облради: звіт голови, нові програми та звернення до державної влади (НАЖИВО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую