ye-logo.v1.2

Хто з нардепів від Хмельниччини не підтримав скасування е-декларацій для активістів

Політика 2937
Верховна Рада України
Верховна Рада України. Фото: rada.gov.ua

Рада «провалила» не лише президентський законопроект.

Сьогодні Верховна Рада України відхилила два законопроекти, якими пропонувалося замінити обов'язкове декларування доходів активістами.

Нагадаємо, ще 27 березня минулого року президент Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про протидію корупції», згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації. І, як пише «Українська правда», західні українські партнери розкритикували українські поправки до закону про електронне декларування. Порошенко згодом просив депутатів скасувати вимогу про зобов’язання громадських активістів подавати електронні декларації.

До парламенту внесли два законопроекти – президентський 6674 та 6271, ініціаторами якого стали 9 нардепів. І жоден із них не набрав необхідної кількості голосів.

Законопроект Президента, згідно результатів голосування на сайті Верховної Ради, підтримали 157 депутатів. Серед обранців від Хмельниччини – Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко, Андрій Шинькович, Олександр Ксенжук та Олександр Герега. Віктор Бондар був відсутній, а Сергій Лабазюк не голосував.

Законопроект №6271 з наших підтримав лише Сергій Мельник. Інші ж… Сергій Лабазюк не голосував, Мацола та Ксенжук утрималися, а Мельниченко, Шинькович, Герега та Бондар були відсутні.

Ілюстрація руху "Чесно"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую