ye-logo.v1.2

«Пенсійна реформа б’є по наших громадянах»

Політика 2871
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

Заявив на прес-конференції народний депутат України Олег Лукашук і представив журналістам своє бачення того, як наповнити дохідну частину пенсійного фонду України, щоб уникнути підвищення пенсійного віку.

«Питання пенсійної реформи і справді назріло, – погоджується нардеп. – Але задля цього потрібно, в першу чергу, піднімати економіку, розвивати виробництво та запроваджувати бюджетні програми, які працюватимуть на економіку. Відтак зростатиме заробітна плата та збільшуватимуться відрахування і до Пенсійного фонду. Я пропоную повернутися до податку на обмін валюти. Та кількість валюти, яку обмінюють пересічні громадяни, – це крапля в морі. Левова ж частка валютних операцій належить великим підприємствам та олігархам.
Також варто запровадити реальні податки на розкіш – гелікоптери, літаки, яхти, автомобілі з об’ємом двигуна понад 3,5 літра. Потрібно обкласти податками офшорні операції. Адже значна частина нашої економіки і досі працює в тіні (за деякими підрахунками це близько 40 відсотків), тобто, не обкладається податками. Правильні кроки в цьому напрямку дозволили б реально збільшити дохідну частину бюджету Пенсійного фонду».
Разом з тим, Олег Лукашук стверджує, що позитивно оцінює діяльність нинішнього керівництва Хмельницької області. «В цьому питанні я відкидаю політику вбік і роблю оцінку з чисто громадянської позиції. Нині розорюється земля, проводиться потужна інвестиційна політика, з’являються нові ринки збуту для продукції наших підприємств. Це справді позитивні зрушення для економіки нашого краю».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую