ye-logo.v1.2

На що витрачає гроші Андрій Шинькович: нардеп опублікував щорічну декларацію

Політика 4106
Андрій Шинькович витратив 840 тисяч гривень на спорудження двох незавершених будинків
Андрій Шинькович витратив 840 тисяч гривень на спорудження двох незавершених будинків. Фото: facebook.com/shinkovich

Основне джерело доходу нардепа — зарплатня.

Народного депутата Андрія Шиньковича, члена фракції партії «Блок Петра Порошенка», можна назвати одним із не надто багатих нардепів від Хмельниччини. Він має відносно невеликі фінансові заощадження, а левова частка доходів припадає на зарплатню. Сайт «Є» зазирнув у щорічну декларацію нардепа й поглянув, як він живе й на що витрачає зароблене.

Минулого року Андрій Шинькович заробив на 348 тисяч 755 гривень більше, ніж у 2017-му. Тоді він отримав понад 602 тисячі гривень, з них — 65 тисяч подарував йому батько. Минулого року нардеп жив без грошових подарунків, проте зросли його зарплатня й банківські відсотки. Загалом у 2018-му Андрій Шинькович заробив понад 951 тисячу гривень. Зокрема, у Верховній Раді України він отримав зарплатню в розмірі 419,6 тисячі гривень, 512,8 тисячі гривень склали відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, і 19 тисяч гривень — банківські відсотки.

Його дружина, Аліна Шинькович, заробила менше за чоловіка. Минулого року вона отримала 60 тисяч зарплатні в Управлінні справами Апарату Верховної Ради України, 15 тисяч страхових виплат від компанії «Ю.Ес.Ай» та 5 тисяч гривень відсотків від «ПриватБанку».

Незначних змін зазнали й грошові активи народного депутата. На рахунках «ПриватБанку» у нього лежить понад 245 тисяч гривень (для порівняння у 2017-у там він розмістив 62 тисячі гривень). Проте зменшилися його готівкові заощадження — з 162,3 тисячі доларів до 125,7 тисячі доларів. Також «під подушкою» народний депутат тримає 65 тисяч гривень і 2,7 тисячі євро. А дружина Андрія Шиньковича зберігає понад 55 тисяч гривень на рахунках «ПриватБанку».

У 2018-у Андрій Шинькович витратив понад 420 тисяч гривень на будівництво незавершеного житлового будинку площею 297,6 квадратних метрів й понад 419 тисяч — незавершеного господарчого будинку площею 209,5 квадратних метрів. Обидва об’єкти розташовані у Васильківському районі Київської області. Їх спорудження триває вже декілька років.

Ситуація з нерухомістю депутата від Хмельниччини залишилася без змін: Андрій Шинькович декларує три київські квартири й апартаменти у Болгарії (31,1 «квадрата»), придбані в 2017 році за 290 тисяч гривень. Проте нардеп поміняв офіційну прописку з Вінницької на столичну.

Не торкнулися зміни і його автопарку. Андрію Шиньковичу належать автомобілі «Mitsubishi Pajero Sport» 2012 року випуску і «Volkswagen Golf» 1988 року випуску, а його дружині — «Toyota Corolla» 2013 року випуску.

Крім того, нардеп володіє 65-а відсотками від загального капіталу ТОВ «Видавничий дім «Молодь України».

Автор Андрій ЯЩИШЕН.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую