ye-logo.v1.2

Активісти оцінили роботу хмельницьких депутатів

Політика 2999
«За результатами дослідження, найбільшим аутсайдером виявився Руслан Афійчук», — Олег Черненко
«За результатами дослідження, найбільшим аутсайдером виявився Руслан Афійчук», — Олег Черненко. Фото: автора

Якість їх роботи визначали за різними показниками та думками експертів.

Сьогодні, 29 травня, голова громадської організації «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко презентував результати дослідження якості роботи депутатів Хмельницької міської ради за 2018 рік.

За словами Олега Черненка, оцінка якості роботи депутатів міської ради складається з двох частин: дослідження відповідно критеріїв, сформованих на підґрунті чинного законодавства, та опитуванні експертів.

«Найперше дивилися на інформацію, розміщену в профілях депутатів на сайті міської ради. Наприклад, перевіряли, чи є їх фото, біографічні відомості, контактні телефони приймалень і річні декларації, — розповідає голова «Хмельницької ініціативи». — Також досліджували відвідуваність ними сесій, комісій, їх виступи, річне звітування перед виборцями».

Крім того, громадські активісти перевірили як депутати проводять регулярні прийоми громадян: чи вони самостійно зустрічаються з виборцями, чи лише їх помічники. В рамках експертного дослідження опитали й 18-ох громадських активістів і журналістів, які надали свої суб’єктивні оцінки.

Найнижчу оцінку за об’єктивними показниками отримав Руслан Афійчук. Інфографіка: Олега Черненка.

Олег Черненко розповів, що за об’єктивними показниками жоден з депутатів не отримав максимальної п’ятибальної оцінки. Четвірку дали 17-и обранцям, трійку та двійку отримали по 12 депутатів. Найбільшим аутсайдером виявився Руслан Афійчук.

«Руслан Афійчук отримав від нас один бал. Наприклад, досі не відомо, де розташована його приймальня й коли він зустрічається з громадянами. Також він не провів щорічного звіту перед виборцями», — підкреслив Олег Черненко.

За результатами експертної оцінки, також ніхто не отримав п’ятірки. Лідерами з оцінкою у чотири бали стали лише шість депутатів: Леся Герасимчук, Людмила Головко, Ігор Мельничук, Дмитро Палій, Віталій Худецький та Анастасія Ярова. 33 депутати експерти оцінили у три бали, а двійку дали Руслану Афійчуку й Тетяні Калюжній.

Найнижче експерти оцінили роботу Руслана Афійчука та Тетяни Калюжної. Інфографіка: Олега Черненка.

«У 2018 році менше як 50 відсотків сесій міської ради відвідала лише одна депутатка — Наталія Собко. Якщо керуватися чинним законодавством, то можна розпочати процедуру її відкликання. 26 депутатів відвідали понад 60 відсотків сесій — це доволі гарний результат», — підсумував Олег Черненко.

Результати досліджень громадські активісти мають опублікувати у червні на сайті: attestation.in.ua.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую