ye-logo.v1.2

Обласна рада проситиме Зеленського провести референдум щодо продажу землі

Політика 2419
Мораторій на продаж сільськогосподарських земель поки що триває до початку наступного року
Мораторій на продаж сільськогосподарських земель поки що триває до початку наступного року. Фото: ілюстративне uezd.com.ua

Частина хмельницьких депутатів хоче домогтися заборони продажу іноземцям земель сільськогосподарського призначення.

Цього четверга, 19 вересня, на чергову сесію Хмельницької обласної ради буде винесене на розгляд депутатське звернення до президента України. Воно стосується зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначання. Частину депутатів найбільше непокоїть питання продажу землі закордонним компаніям.

За текстом депутатського звернення, продаж землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам і компаніям може становити загрозу економічній і продовольчій безпеці України. Крім того, це може стати причиною збільшення соціальної напруги та деградації села.

«Ми глибоко переконані, що земля має бути ресурсом розвитку саме українського народу, а не об’єктом наживи для іноземних спекулянтів та олігархів, в тому числі росіян та кремлівської кліки, представники якої вже давно обзавелися паспортами країн ЄС, Великої Британії та США», - йдеться у тексті депутатського звернення.

Відповідно, щоб розв’язати цю проблему, обласні обранці проситимуть Володимира Зеленського ініціювати проведення Всеукраїнського референдуму. Вони хочуть, щоб на нього винесли питання «заборони іноземним фізичним та юридичним особам прямо або опосередковано набувати у власність Українські землі сільськогосподарського призначення».

Чи проголосує Хмельницька обласна рада за це звернення стане відомо цього четверга.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради України попереднього скликання торік продовжили заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020-го.

Читайте також: На Хмельниччині майже 30 тисяч військових хочуть отримати земельні ділянки

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую