ye-logo.v1.2

Реформу прокуратури підтримали не всі, але закон прийняли

Політика 2572
За реформою, кількість працівників прокуратури має зменшитися
За реформою, кількість працівників прокуратури має зменшитися . Фото: з архіву

Кількість прокурорів мають скоротити, зарплати – підвищити.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада України в другому читанні і в цілому підтримала законопроєкт №1032 про реформу органів прокуратури. «За» проголосували 259 нардепів, і «Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» набуде чинності наступного дня після його публікації в офіційній пресі.

За даними електронного голосування, оприлюдненими на парламентському сайті, не всі представники від Хмельниччини підтримали ці зміни. Юрій Заславський зі «Слуги народу» був відсутній, а позафракційний Сергій Лабазюк не голосував. Решта ж обранців натиснули на кнопку «за».

Тепер замість Генеральної прокуратури, регіональних, місцевих і військових прокуратур має з'явитися Офіс генерального прокурора, обласні та окружні прокуратури. А посадовий оклад окружних прокурорів буде підвищено з нинішніх 12 до 15 прожиткових мінімумів, у 2021 році він становитиме 20 мінімумів, а у 2022-му - вже 25 мінімумів. Посадові оклади в обласній прокуратурі будуть пропорційно більші в 1,2 рази, в Офісі генпрокурора - в 1,3 рази. Генеральний прокурор Офісу отримуватиме 1,7 посадового окладу.

Закон також передбачає зменшення співробітників органів прокуратури скорочено з 15 тисяч до 10 тисяч осіб.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую