ye-logo.v1.2

Очільники міст та громад Хмельниччини підписали звернення до влади щодо загроз децентралізації

Політика 2503
Станом на ранок 20 грудня заяву підписали 75 осіб
Станом на ранок 20 грудня заяву підписали 75 осіб. Фото: vchasnoua.com

Підписанти закликають не допустити поспішного голосування за законопроєкт №2598.

Представники органів місцевого самоврядування та організації, що працюють у сфері децентралізації, висловили своє ставлення до запропонованих змін Конституції щодо децентралізації. Зокрема йдеться про законопроєкт №2598. Для того аби донести свою позицію до центральної влади, представників ЄС в Україні та інших міжнародних інституцій, 19 грудня, вони склали і підписали спільну заяву, яка оприлюднена на сайті Асоціації міст України.

Станом на ранок 20 грудня, заяву підписали 75 осіб. Серед підписантів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, Василь Сидор, голова Славутської міської об’єднаної територіальної громади, міський голова Нетішина Олександр Супрунюк та Анатолій Кушнір, голова Маківської сільської об’єднаної територіальної громади.

У тексті звернення підписанти висловили стурбованість з приводу закритості процесу підготовки законопроєкту (без участі представників органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, організацій громадянського суспільства та широкого кола експертів). І прохання не допустити поспішного голосування за законопроєкт №2598.

«Звертаємося до Президента України Володимира Зеленського з проханням ініціювати створення відкритого майданчика, де всі зацікавлені сторони зможуть висловити аргументовані позиції з метою спільного доопрацювання проєкту змін до Конституції щодо децентралізації та приведення його у відповідність до демократичних цінностей, які ми усі поділяємо», - йдеться у тексті звернення.

Також документ містить стислий аналіз можливих загроз. Це, зокрема, значне ускладнення юридичних аспектів діяльності органів місцевого самоврядування та можливість значно «послабити» голів, позбавивши їх права головування на засіданнях місцевих рад та керівництва виконавчим органом ради.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую