ye-logo.v1.2

Як представники Хмельниччини у Верховній Раді голосували за скорочення кількості депутатів

Політика 5209
Законопроектом пропонується зменшити кількість обранців із 450 до 300
Законопроектом пропонується зменшити кількість обранців із 450 до 300. Фото: pravda.com.ua

Сьогодні, 4 лютого, парламент проголосував за зменшення кількості депутатів.

Верховна Рада попередньо схвалила законопроєкт про зменшення конституційного складу Верховної Ради та закріплення пропорційної виборчої системи. За це проголосували 236 народних обранців. Законопроектом пропонується зменшити кількість обранців із 450 до 300.

Із 12 народних депутатів, які представляють у парламенті Хмельниччину, не всі погодилися із такою пропозицією.

Кнопку «За» натиснули майже всі представники пропрезидентської партії – Володимир Ватрас, Олексій Жмеренецький, Олена Копанчук, Сергій Манзій, Ігор Марчук, Денис Монастирський та Микола Стефанчук – окрім Юрія Заславського, який був відсутній під час голосування. Принаймні так зазначено на офіційному сайті Верховної Ради.

Інші представники голосували так: Руслан Стефанчук, який на сайті парламенту значиться, як позафракційний голосував «За», представники депутатської групи «За майбутнє» Віктор Бондар – «Утримався», а Олександр Герега – «Не голосував». Позафракційний Сергій Лабазюк голосував «Проти».

Варто зазначити, що автори законопроєкту послалися на теорію Конституційного права, відповідно до якої, при населенні 37 мільйонів громадян в Україні, кількість парламентарів має становити приблизно 300, максимум 320 народних депутатів.

Також, як повідомляє "Українська правда", документ пропонує внести зміни до двох статей Конституції. У статті 76 – прописати: "Конституційний склад Верховної Ради України – триста народних депутатів України, які обираються строком на п'ять років". У статті 77 планується норма, якою на парламентських виборах закріплюється пропорційна виборча система.

Читайте також: Хто з нардепів від Хмельниччини ігнорував січневі голосування у парламенті

Коментарі:

05.02.2020 16:36

Герега взагалі скатіна ще та , вкрав у Хмельницькому співоче поле ,побудував там епіцентр, де прокурори ??? Посадити крадія Герегу та його посібників а це депутати міської ради хмельницького що голосували за крадіжку співочого поля!!!!

04.02.2020 23:31

Лабазюк і Герега це два контра це два контрацекптива, у одного агробізнес, а у другого єпіцентр, що вкрали у Хмельницькому співоче поле, це два дібіла ,мочити їх треба.

Віталій Українець 04.02.2020 20:20

Лобазюк ми пам'ятаемо твою палку участь в "Диктаторських Законах" !

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую