ye-logo.v1.2

Хмельницькі депутати проголосували проти двох платіжок за газ

Політика 24518

Відповідне звернення мають направити президенту та прем’єру.

Сьогодні, 6 лютого, під час позачергової сесії Хмельницької міської ради місцеві депутати прийняли звернення до центральної влади. У ньому місцеві обранці вимагають скасувати абонплату за транспортування газу, яка зі січня цього року почала приходити споживачам блакитного палива окремою платіжкою.

За словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, подібна ситуація сталася приблизно півтора року тому, коли попередня влада вирішила запровадити абонплату за транспортування газу. Тоді теж була скликана позачергова сесія міської ради й хмельницькі депутати звернулися з вимогою скасувати це рішення. Зрештою центральна влада прислухалася до понад 200 органів самоврядування з різних частин України. Нині ж історія повторюється — 24 грудня минулого року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг запровадила окрему платіжку за доставку газу.

«Це рішення є абсурдним і незаконним, — переконаний Олександр Симчишин. — Воно обурює хмельничан. Крім того, через постанову НКРЕКП вартість транспортування газу виросла для хмельницьких теплопостачальних підприємств на 30 відсотків. Це створює велике фінансове навантаження на людей та на місцевий бюджет».

До теми: Скільки хмельничани платитимуть за доставку газу

Також він зазначив, що через запровадження додаткової платіжки за доставку газу уряд зобов’язав місцеві теплопостачальні підприємства перейти на дві платіжки за опалення. Перша буде за надану послугу, інша — за її транспортування до кінцевого споживача. Якщо центральна влада не скасує цього рішення, то хмельничани стикнуться з новими правилами оплати опалення вже цього року.

Депутати адресували звернення президенту України Володимиру Зеленському та прем’єр-міністру Олексію Гончаруку. За нього проголосувало 33 з 34 зареєстрованих місцевих обранців.

«Під час будівництва індивідуального чи багатоквартирного будинку необхідно за власні кошти виготовити документацію, прокласти труби та здійснити підключення газу, — йдеться у тексті звернення. — Тоді постає питання: коли газорозподільні компанії платитимуть власникам мереж за використання їхнього майна? Тоді чому нас змушують платити за власне як за придбане?».

Як йдеться далі, необґрунтованою є вимога платити за доставку блакитного палива тим, хто фактично ним не користувався. Тобто, якщо не було споживання, не було й транспортування. Це є лише змога для монополіста збільшити доходи. Тому міські депутати вимагають у НКРЕКП та Кабміну скасувати постанову, яка запроваджує абонплату за транспортування газу.

Текст прийнятого депутатами Хмельницької міської ради звернення щодо скасування окремої платіжки за транспортування газу

Повний текст прийнятого депутатами Хмельницької міської ради звернення щодо скасування окремої платіжки за транспортування газу

Крім того, сьогодні аналогічний текст звернення до центральної влади прийняли депутати Дунаєвецької міської ради.

Нагадаємо, 4 лютого подібне звернення до Зеленського і Гончарука прийняли й депутати Кам’янець-Подільської міської ради.

Коментарі:

10.02.2020 00:09

Земельна черга на виділення земельних ділянок громадянам не рухається у Хмельницькому 30 років, де депутати? Де вони? За те на кожній сесії собі виділяють

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую