ye-logo.v1.2

Губернатор Хмельниччини увійшов до рейтингу «Ворогів преси-2010»

Політика 4111
Василь Ядуха, голова Хмельницької ОДА, посів 13 місце в антирейтингу
Василь Ядуха, голова Хмельницької ОДА, посів 13 місце в антирейтингу . Фото: з архіву

Інститут масової інформації та Київська незалежна медіа-профспілка підбили підсумки всеукраїнського антирейтингу «Вороги преси – 2010».

Цього разу до списку потрапили 23 особи. Очолив антирейтинг президент України Віктор Янукович. На другому місці - прем’єр-міністр Микола Азаров. «Бронза» дісталася начальнику головного управління житлового господарства КМДА Володимирові Стороженку. А ось 13 сходинку журналісти віддали голові Хмельницької облдержадміністрації Василю Ядусі. За повідомленням організаторів рейтингу, Василь Степанович посів це місце через те, що в листопаді минулого року в Хмельницькому журналісти заявили про тиск голови обласної державної адміністрації на регіональні засоби масової інформації. 12 листопада 2010 року голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха на своїй прес-конференції звинуватив газети «Є Поділля», «Подільський кур’єр», «Подільські вісті» у необ’єктивному висвітленні виборчих перегонів і «дискредитації» виборів у Хмельницькій області. Це, як зазначають експерти, була не перша подібна реакція Ядухи на журналістські публікації. Тому в підсумку він «заробив» 155 балів та посів 13 місце із 23-ох.
Нагадаємо, всеукраїнський антирейтинг «Вороги преси» оголошується вже вп’яте. Він є добровільною і незалежною ініціативою Інституту масової інформації та Київської незалежної медіа-профспілки та складається на основі щорічного моніторингу порушень прав журналістів та оцінок експертів – журналістів державних і комерційних медіа.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую