ye-logo.v1.2

Сергій Лабазюк зареєстрував законопроєкт, який збільшить надходження в місцеві бюджети На правах реклами

Політика 1584
Основну частину надходжень місцевих бюджетів й досі формує ПДФО з заробітної плати
Основну частину надходжень місцевих бюджетів й досі формує ПДФО з заробітної плати. Фото: Прес-служба нардепа Сергія Лабазюка

Передбачається перерахування 60% податку на доходи фізичних осіб з депозитів в місцеві бюджети.

Народний депутат України Сергій Лабазюк зареєстрував в парламенті законопроєкт №3237 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо збільшення доходів місцевих бюджетів», яким передбачено перерахування 60% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з депозитів в місцеві бюджети.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Депутат повідомив, що основну частину власних надходжень місцевих бюджетів й досі формує ПДФО з заробітної плати, що в середньому складає 58-62% від усіх надходжень в залежності від розташування населеного пункту.

Однак, ПДФО з депозитів в розмірі 100% іде до Державного бюджету «Це нелогічно. Регіон, де розташована філія банку, в якому відкритий депозит, має отримувати свій законний відсоток», - зазначив Лабазюк.

Законопроєкт №3237 передбачає перерахування ПДФО з пасивних доходів за загальними принципами: 25% - в Держбюджет; 15% - область; 60% - на місця.

«Мова йде про 2-4 млрд. грн до місцевих бюджетів додатково на рік!! Це частково компенсує втрати та посилить принцип децентралізації», - написав Лабазюк на своїй Facebook-сторінці.

Співавторами законопроєкту стали народні депутати України Іван Крулько, Валерій Лунченко, Вадим Івченко та Ігор Молоток.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую