ye-logo.v1.2

Сергій Лабазюк пропонує звільнити ФОПів від єдиного податку під час карантину - законопроєкт На правах реклами

Політика 2104
Законопроектом передбачається тимчасово звільнити від сплати єдиного податку підприємців першої та другої груп
Законопроектом передбачається тимчасово звільнити від сплати єдиного податку підприємців першої та другої груп. Фото: Прес-служба нардепа Сергія Лабазюка.

Народний депутат Сергій Лабазюк зареєстрував законопроєкт № 3352 щодо тимчасового звільнення підприємців першої і другої груп від сплати єдиного податку у зв'язку з пандемією COVID-19.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

 Законопроектом передбачається тимчасово, протягом періоду з 1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року, звільнити від сплати єдиного податку підприємців першої та другої груп, у разі, якщо вони не використовують працю найманих осіб.

Також передбачається, що суми єдиного податку, сплачені з 1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року, підлягатимуть зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку за заявою платника єдиного податку.

 За словами народного депутата, в Україні з початком карантину бізнес опинився під загрозою повного вимирання.

 «Більшість ФОПів зараз не працюють, але за час простою змушені платити єдиний податок в повному обсязі», - зазначив Лабазюк.

 Тому, на його переконання, ухвалення цього закону дозволить підтримати ФОПів на час пандемії та дасть їм змогу швидше відновити свою діяльність після завершення карантину.

Співавторами законопроєкту стали народні депутати Ігор Молоток (позафракційний), Роберт Горват (депутатська група «Довіра») та Едуард Прощук (Слуга народу).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую