ye-logo.v1.2

Сергій Лабазюк: заклади профтехосвіти повинні співпрацювати з бізнесом На правах реклами

Політика 1529
Співпраця бізнесу та профтехосвіти забезпечить підготовку кваліфікованих працівників
Співпраця бізнесу та профтехосвіти забезпечить підготовку кваліфікованих працівників. Фото: Пресслужба нардепа Сергія Лабазюка

Заклади професійно-технічної освіти повинні навчитися домовлятися із бізнесом заради підготовки якісніших кадрів.

Про це заявив народний депутат України Сергій Лабазюк під час наради міжфракційної групи народних депутатів «За Хмельниччину».

За його словами, сьогодні підприємства потерпають від некваліфікованих робочих кадрів, що призводить до зменшення продуктивності та низької якості продукції.

«Зустрічаючись із керівниками закладів профтехосвіти, неодноразово наголошував на тому, що їм потрібно продати ідею підприємцям та в цифрах показати, які результати це принесе», - сказав Сергій Лабазюк.

Аби бізнес та заклади могли налагодити співпрацю, нардеп пропонує після виходу із карантину організувати обласний форум за участі представників закладів ПТО, студентів та підприємців.

Бізнес також може надавати фінансову мотивацію фахівцям, які готують майбутніх працівників, додав парламентар.

Він переконаний, що такі кроки дозволять готувати кваліфіковані кадри та розвантажити місцеві бюджети. За його словами, позитивний приклад співпраці бізнесу та профтехосвіти має Німеччина, де понад 80% фінансують підприємці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую