ye-logo.v1.2

Мільйонер з колекцією картин: що задекларував нардеп Віктор Бондар

Політика 4559
Віктор Бондар не володіє власним автотранспортом
Віктор Бондар не володіє власним автотранспортом. Фото: facebook.com/bondarndm

Огляд електронної декларації політика за минулий рік.

Торік Віктор Бондар вже втретє був обраний до Верховної Ради України від Хмельницької області. Також у 2019-у він безрезультатно балотувався у президенти, покинув лави партії «Відродження», яку очолював з 2015-го, та став співголовою депутатської групи у парламенті «За майбутнє». А днями нардеп опублікував електронну декларацію про свої доходи та майно за минулий рік. Кореспонденти сайту «Є» проаналізували, що ж задекларував політик.

Нерухомість

Згідно з поданою декларацією, торік майно народного депутата у порівнянні з 2018-м не зазнало суттєвих змін. З нерухомості він володів у селищі міського типу Гостомель Київської області житловим будинком площею 611,4 квадратних метрів і земельною ділянкою на півтори тисячі «квадратів», а в Одесі — квартирою площею 77,7 квадратних метрів. На Хмельниччині Віктор Бондар мав лише земельну ділянку площею 2 тисячі 500 «квадратів», яка розташована у селі Дашківці Віньковецького району. Крім того, у столиці він орендував квартиру площею 87,7 квадратних метрів.

Без авто, але з антикваріатом

Без змін й ситуація з рухомим майном: офіційно власного автомобіля нардеп не мав. Проте він залишається поціновувачем картин, антикваріату і дорогих годинників. Крім дев’яти сучасних швейцарських годинників Віктор Бондар задекларував й антикварні. Наприклад, нідерландський настільний годинник з червоного дерева 1780 року «Smith end Son», підлоговий годинник з Амстердаму 1760 року «Rutgerus van Meurs», бронзовий камінний годинник першої половини XIX століття «Dorullon» та нідерландський настінний годинник «Zaanse Hangklok».

Також Віктор Бондар мав 17 дорогоцінних ікон і колекцію картин українських майстрів, яка, згідно з декларацією, нараховує 78 полотен. Коли він їх набув у власність і за скільки — не вказано.

Корпоративні права та фінанси

Віктор Бондар є засновником товариства з обмеженою відповідальністю «Будінформ», яке спеціалізується на будівельній сфері. Йому ж належить половина корпоративних прав цієї компанії, проте він передав свою частку на управління. Жодного за 2019 рік доходу від ТОВ «Будінформ» нардеп не задекларував.

Проте торік Віктору Бондарю у Верховній Раді України нарахували 402 тисячі 408 гривень зарплатні та 422 тисячі 620 гривень коштів на депутатські повноваження. Також він отримав 3 тисячі 386 гривень банківських відсотків.

За 2019 рік народний депутат задекларував на банківських рахунках понад 57 тисяч гривень. Проте більшість своїх заощаджень він зберігав готівкою: 1 мільйон 157 тисяч 427 доларів, 195 тисяч євро та 34 тисячі 800 гривень.

Задекларував Віктор Бондар і фінансові зобов’язання на загальну суму 532 понад тисяч гривень. Зокрема, це кредит отриманий у банку в 2014 році та договір на оренду квартири у 2018 році.

Читайте також: Житло в Іспанії та нові компанії: що задекларував Олександр Герега за 2019 рік

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую