ye-logo.v1.2

Окремі нардепи оскаржують конституційність ліквідації районів

Політика 3072
На думку деяких народних обранців, нинішня процедура ліквідації районів є неконституційною
На думку деяких народних обранців, нинішня процедура ліквідації районів є неконституційною. Фото: ілюстративне facebook.com/ConstitutionalCourtofUkraine

Наразі двоє мажоритарників від Хмельниччини підписалися під відповідним поданням до Конституційного Суду.

Про це сьогодні, 21 липня, у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Також він опублікував фотографії подання до Конституційного Суду України, під яким стоять підписи двох нардепів від Хмельниччини — Сергія Лабазюка та Віктора Бондара.

За словами Олексія Гончаренка, він підписався під поданням до Конституційного Суду, в якому нардепи просять визнати неконституційною постанову парламенту щодо ліквідації та утворення нових районів.

«Згідно з Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, спершу передбачалося законодавче врегулювання нової системи адміністративно-територіального устрою й лише після цього — моделювання адміністративно-територіальних одиниць», — зазначив Олексій Гончаренко.

З оприлюднених фотографій зрозуміло, що під цим поданням наразі підписався 21 народний депутат. Серед них — Сергій Лабазюк і Віктор Бондар.

Фото з телеграм-каналу нардепа Олексія Гончаренка
Фото з телеграм-каналу нардепа Олексія Гончаренка
Фото з телеграм-каналу нардепа Олексія Гончаренка

Щодо самої постанови Верховної Ради щодо ліквідації та утворення нових районів, то вона набирає чинності з дня її прийняття, тобто 17 липня. У ній вказано, що з того часу Кабмін впродовж трьох місяців повинен привести у відповідність до неї власні нормативно-правові акти.

Нагадаємо, 17 липня парламент визначив цією постановою, що в Україні замість 490 нинішніх районів буде утворено 137. Хмельницьку область мають укрупнити до трьох районів — Шепетівського, Хмельницького та Кам’янець-Подільського. Хоча раніше деякі нардепи від нашої області лобіювали створення п’яти районів.

Читайте також: Верховна Рада призначила дату місцевих виборів: чи підтримали її нардепи від Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую