ye-logo.v1.2

Конкретні проекти команди конкретних справ На правах реклами

Політика 1815
Фото надане пресслужбою політичної партії "За конкретні справи"
Фото надане пресслужбою політичної партії "За конкретні справи". Фото: Стадіон «Товтри» у Чемерівцях

Стадіон «Товтри» і Жердянська ЗОШ – результат командної роботи

Що таке командна робота? Це - вирішення поставленого завдання, де кожен прагне тільки позитивного результату. Це – спільна ініціатива до праці, наполегливість і десятки зачинених дверей, в які треба постукати. А ще це щира радість перемоги. Саме так аналізують командну роботу народний депутат України Олександр Герега, депутат Чемеровецької районної ради Світлана Павлишина, Чемеровецький селищний голова Олександр Собань, місцеві інвестори, підприємці, актив Чемеровеччини. А підставою для таких переконань є потужні об’єкти інфраструктури району, реалізація яких підтвердила, що результату можна досягти тільки спільними зусиллями і наполегливістю.

Понад десять років тому в Чемерівцях розпочалося будівництво стадіону «Товтри». Зазіхнувши на гігантські розміри, тодішні керівники не розрахували сили, і спортивне серце району затихло, навіть не оживши. Кілька років стадіон просто обростав бур’янами, ніхто не вірив, що об’єкт таких масштабів можна вивести зі статусу довгобуду. На щастя, є серед нас люди, які щиро вболівають за Чемеровеччину, її репутацію і розбудову. Завдяки їм колись накреслений на папері проект стадіону «Товтри» став реальністю.

Відтак, у 2017 році за ініціативи тодішньої голови районної ради Світлани Павлишиної стадіон «Товтри» у Чемерівцях зрушив із мертвої точки будівництва. За сприяння народного депутата України О. В. Гереги було залучено кошти з усіх можливих ресурсів, акумульовано зусилля місцевих активістів-підприємців, аграрних інвесторів, усіх небайдужих, завдяки яким проведено благоустрій прилеглої території, відремонтовано трибуни, забезпечено полив та покриття майбутнього футбольного поля. Великий обсяг зробленого здивував багатьох.

Робота закипіла, починаючи з четвертої години ранку і до пізнього вечора команда конкретних справ працювала - тут обговорювали і вирішували питання, що виникали під час роботи, голова районної ради Світлана Павлишина, Чемеровецький селищний голова Олександр Собань, його перший заступник Юрій Войтов, місцеві приватні підприємці, працівники рятувальної служби і спортсмени ДЮСШ «Колос» виконували свою роботу, навіть розвантажували рулони газонної трави.

До спільної справи долучилися працівники районної ради, відділів Чемеровецької громади, Чемеровецьких НВК. А тим часом майстри підрядної компанії метр за метром покривали чорне поле стадіону зеленим килимом майбутніх перемог. Велику частку у спільну справу внесли аграрії району, забезпечивши транспорт пальним.

Відтак, аби не втратити шансу, у 2017 році від району посипалися звернення-прохання до Фонду регіонального розвитку і будівництва, звідки було виділено 400 тисяч гривень. Величезною підтримкою стали бюджетні депутатські кошти народного депутата України Олександра Гереги на розвиток окремих територій в розмірі 1 мільйона 250 тисяч гривень, 200 тис. грн виділено із районного бюджету. За 2018 рік освоєно 1 мільйон 850 тисяч гривень, отриманих для подальших робіт на стадіоні у Чемерівцях. За такою ж схемою працювали і наступні роки.

Окрім того, за сприяння Олександра Гереги було надано двері для адмінбудівлі, обладнання для розчісування газонної трави, організовано грандіозне футбольне свято, на якому ветерани футболу України зіграли зі збірною району.
Варто також зазначити, що на посаді заступника голови Хмельницької обласної адміністрації Світлана Павлишина продовжила лобіювати питання виділення коштів на реконструкцію стадіону «Товтри».

Згодом було утеплено фасад адмінприміщення, а 2020 року крок за кроком завершується робота із благоустрою прилеглої території, ремонту роздягалень тощо. До речі, наразі на стадіоні, крім основного футбольного поля, функціонує міні-поле, де щодня спортсмени всіх вікових категорій грають в улюблену спортивну гру.

Як тільки було застелено футбольне поле, на стадіоні стало гамірно і людно. Стадіон «Товтри» з початком реконструкції став чи не найулюбленішим місцем для жителів містечка: тут вирує життя, тут проводить дозвілля молодь, відбуваються знайомства і загартовується дух. І все це завдяки ентузіастам - людям, які щиро вболівають за свій край, які без зайвих обіцянок працювали і працюють на результат.

Ще одне грандіозне перевтілення за аналогічних умов ентузіазму і бажання змін на краще сталося із Жердянською ЗОШ. Стартом до реконструкції був робочий візит народного депутата України Олександра Гереги та команди «За Конкретні Справи» у 2015 році, за сприяння якого в школі було проведено капітальну заміну даху. Отримавши таку підтримку від Олександра Володимировича, Чемеровецький селищний голова Олександр Собань вирішив зробити Жердянську школу одним із найкращих сільських навчальних закладів освіти південної зони ОТГ. Ініціативу було підтримано на рівні Міністерства регіонального розвитку та будівництва, а клопотання перед відповідними установами дало результат – в рамках реалізації концепції «Нова українська школа» стартував проект «Реконструкція та модернізація приміщень Жердянської ЗОШ І-ІІІ ступенів».

Перший договір про виконання робіт підписано ще у грудні 2018 року. Відтоді освоєно більше 13 млн грн на будівельні матеріали та роботи. Окремо виділено кошти на інвентар. В результаті отримали сучасний модернізований навчально-виховний заклад Чемеровецької громади, де освіту цьогоріч здобуватиме 131 школяр. Умови – найкращі!

Найголовніше – повністю замінено систему опалення, проводку, вентиляцію, проведено капітальний ремонт зі встановленням нового обладнання у харчоблоку, спортзалі, актовій залі, а також встановлено 15 мультимедійних інтерактивних комплексів, вражає внутрішнє оздоблення, яке нічим не поступається зовнішньому, встановлено футбольний майданчик зі штучним покриттям. У найближчих планах – встановлення ігрового майданчика для учнів 1-4 класів, завершення благоустрою прилеглої території навчального закладу.

- Проект, розрахований на два роки, фінансувався спільно, - каже Чемеровецький селищний голова Олександр Собань, – 14,6 млн грн – кошти Державного Фонду регіонального розвитку, 1,8 млн грн – кошти Чемеровецької селищної ради, яка, до речі, вже перевиконала умови співфінансування.

Школа сприяння громадянської активності – так називають освітяни Чемеровецької громади Жердянську ЗОШ, у стінах якої з 1 вересня закипіло шкільне життя.

Що таке командна перемога? Це – стадіон «Товтри», Жердянська ЗОШ. Це багато інших прикладів активної життєвої позиції людей слова і діла – команди «За Конкретні Справи», які є справжніми патріотами свого краю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую