ye-logo.v1.2

Санкції Росії проти України: хто в переліку з хмельницьких нардепів

Політика 2532
У санкційному списку Росії - майже всі нардепи від Хмельниччини, зокрема і Микола Стефанчук (ліворуч), Володимир Ватрас (у центрі) та Сергій Лабазюк
У санкційному списку Росії - майже всі нардепи від Хмельниччини, зокрема і Микола Стефанчук (ліворуч), Володимир Ватрас (у центрі) та Сергій Лабазюк. Фото: з архіву

В оновленому списку – більше десятка представників із Хмельниччини.

Російський уряд опублікував оновлений список громадян України, щодо яких застосовують спеціальні економічні санкції. Всього у переліку 849 людей, серед яких є чимало подолян.

Вперше подібний список був оприлюднений ще в листопаді 2018 року. Тоді до нього потрапили двоє нардепів від Хмельниччини – Роман Мацола та Олександр Герега.

В оновленому списку, який вступив у дію 11 грудня 2020 року, представників Хмельницької області побільшало. Зокрема, у ньому присутні не лише екснардепи Романа Мацола, Олександр Ксенжук, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Андрій Шинькович, а й нинішні.

Отож, із нардепів нинішнього скликання, в санкційному списку присутні: Віктор Бондар, Володимир Ватрас, Олександр Герега, Юрій Заславський, Олексій Жмеренецький, Сергій Лабазюк, Сергій Мандзій, Ігор Марчук, Денис Монастирський, Микола Стефанчук. Єдиної, кого немає з нардепів від Хмельниччини, стала Олена Копанчук.

Під санкції потрапив і ще один наш земляк - перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук. Який навіть відреагував на свою появу в такому списку повідомленням у «Фейсбуці»: «До всіх моїх досягнень додалося ще одне. Дякую за таке визнання. Приємно, що моя робота на благо України не залишилась без уваги».

Руслан Стефанчук відреагував на санкції Росії, написавши пост у Фейсбуці.

Що це за санкції. Першого грудня 2018 року уряд РФ прийняв постанову, в якій зокрема міститеться таке пояснення запровадження якихось санкцій: «у відповідь недружнім та суперечливим міжнародному праву діям України, пов’язаних з введенням обмежувальних дій проти громадян та юридичних осіб Російської Федерації». У ній же визначив, що в якості спеціальних екомічних заходів, які застосовуються щодо українців з переліку, є блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії й заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території РФ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую