ye-logo.v1.2

Голову Хмельницької ОДА просять «переділити» чиновників між новими райдержадміністраціями

Політика 5302
Сергій Гамалій зазначив, що чисельна кількість працівників РДА - це рішення не Хмельницької ОДА, а Кабінету Міністрів
Сергій Гамалій зазначив, що чисельна кількість працівників РДА - це рішення не Хмельницької ОДА, а Кабінету Міністрів. Фото: Андрія Ящишена

Із відповідним проханням до голови облдержадміністрації звернувся голова Хмельницької районної ради.

Голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич звернуся до депутатів обласної ради та керівництва області і зазначив, що з 1 лютого усі стикнуться із проблемою, що не буде кому забезпечити соціальний захист жителів Хмельницького району і можливо, навіть нарахувати субсидії.

Він зазначив, що наприкінці грудня минулого року працівникам райдержадміністрацій доведено граничну чисельність працівників, яка залишиться у трьох новоутворених РДА області.

Згідно із розпорядженням, яке оприлюднили у Хмельницькій ОДА в останні дні грудня 2020 року, у трьох районних адміністраціях працюватимуть 511 людей. Із них, у Хмельницькій РДА працюватимуть 193 людини, а у Кам’янець-Подільській та Шепетівській по 159.

Олександр Чорнієвич зазначив, що якщо новоутворений Шепетівський район об’єднав 5 колишніх РДА, а Кам’янець-Подільський - 4, то Хмельницький район - це 11 колишніх РДА.

«У примітках до постанови, якою регулюється діяльність нових РДА, зазначено, що райдержадміністрації повинні забезпечити соціальний захист населення та роботу структур по захисту дітей. У нас вже є чимало звернень від працівників соцзахисту, від депутатів і людей, про те, що там де функції соцзахисту виконували по 15-20 людей, після скорочення, усю ту саму роботу повинні будуть виконувати по 5-7 людей. Люди фізично не справлять!», - заявив голова районної ради і додав, що несправедливо, що у Шепетівській і Кам’янець-Подільскій РДА де 5 і 4 райони, розподілено по 159 працівників, а на Хмельницьку, яка об’єднала 11 районів - усього 193!

Олександр Чорнієвич зазначив, що за їхніми розрахунками на Хмельницьку РДА мало бути розприділено 260 правцівників, адже вони обслуговуватимуть більшу частину населення області.

Олександр Чорнієвич вважає, що половини чисельності усіх запланованих на райдержадміністрації квот, повинні працювати саме у Хмельницькій РДА.

Голова райради звернувся до голови Хмельницької ОДА внести зміни у своє розпорядження і перерозподілити кількість працівників.

Присутній на пленарному засіданні сесії Хмельницької обласної ради голова ОДА Сергій Гамалій зазначив, що чисельна кількість працівників РДА - це рішення не Хмельницької ОДА, а Кабінету Міністрів.

«Таке рішення ми отримали від Кабінету Міністрів і я підписав розпорядження. Такі ж питання (щодо чисельності працівників - авт) виникають і в Шепетівській, і в Кам’янець-Подільській РДА. У зв’язку з цим на понеділок (18 січня - авт) запланували зустріч голів райдержадміністрацій трьох новоутворених районів та представників сфери соціального захисту», - зазначив Сергій Гамалій. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую