ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому пройшла акція на підтримку Сергія Стерненка

Політика 2367
23 лютого хмельничани вийшли на майдан Незалежності з вимогою звільнити одеського активіста Сергія Стерненка
23 лютого хмельничани вийшли на майдан Незалежності з вимогою звільнити одеського активіста Сергія Стерненка. Фото: автора

Декілька десятків хмельничан вийшли на майдан Незалежності.

Вчора, 23 лютого, в Хмельницькому на майдані Незалежності відбулася акція на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка, якого вироком Приморського суду Одеси позбавили волі на 7 років 3 місяці з конфіскацією половини наявного майна. І, якщо у Києві на подібній акції відбулися сутички між протестувальниками та правоохоронцями, то в Хмельницькому все пройшли спокійно та мирно.

Хто такий Сергій Стерненко та за що його судили? У березні йому виповниться 26 років. До 2018 року він жив та навчався в Одесі. Та переїхав до Києва після того, як у 2018 році на нього скоїли три напади. Під час останнього Сергій Стерненко смертельно поранив одного з нападників, інший – втік з України. Стерненко стверджує, що це був самозахист. А в нападі на себе звинувачує мера Одеси Генадія Труханова. Той, в свою чергу, такі звинувачення не коментує. Утім, цю справу ще розглядає суд.

Акція #ВолюСтерненку в Хмельницькому

Хмельничани приєдналися до акції #ВолюСтерненку, яка 23 лютого пройшла в більше, ніж десяти містах України.

Судили вчора Стерненка у справі 2015 року. Тоді проти нього відкрили справу за підозрою в викрадені людини – депутата райради, екскерівника одеського відділення проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича. Стерненко, наче, разом із ще декількома чоловіками в камуфляжах викрали Щербича, катували та забрали в нього… 300 гривень.

Обвинувачення грунтуються на показах самого потерпілого та свідка, якого в суді не допитували. Та й Щербич не з’являвся на судові засдання. У свою чергу Сергій Стерненко всі звинувачення відкидає. Утім, за статтею про викраденя Стерненка звільнили, бо терміни давності минули. А засудили за статтею розбій та незаконне зберігання зброї. Захист Стерненка готує апеляцію, а в багатьох містах люди вийшли на вулиці, вимагаючи звільнити Сергія та провести судову реформу.

Акція #ВолюСтерненку в Хмельницькому

У Хмельницькому люди, які вийшли на майдан, тримали в руках плакати «#Волю Стерненку», «А право є?», «Зэля чорт?». Скандували «Стерненку волю» та обговорювали між собою вирок Приморського суду. Говорили, що обурені та про те, поки в нас є нереформовані судді, нічого в країні на краще не зміниться. Рішення суду називали політично вмотивованим. Правоохоронці ж, які були на акції, просто спостерігали. Про те, як проходила акція на підтримку Сергія Стерненка в Хмельницькому, можна було спостерігати в прямому ефірі на сторінці сайту «Є» в Фейсбуці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую