ye-logo.v1.2

Президент звільнив голів двох РДА Хмельниччини

Політика 3025
Інформацію  про звільнення керівників оприлюднено на офіційному сайті президента
Інформацію про звільнення керівників оприлюднено на офіційному сайті президента. Фото: з фейсбуку президента України

Без очільників залишилися Кам'янець-Подільський і Шепетівський райони.

Президент України Володимир Зеленський звільнив двох керівників районних державних адміністрацій Хмельниччини. Як йдеться у розпорядженнях, підписаних 26 лютого, з посад звільнено голів Кам’янець-Подільської та Шепетівської РДА.

Кам’янець-Подільську райдержадміністрацію з лютого минулого року очолював Анатолій Бернашевський. З посади його звільнено згідно з поданою ним заявою.

Останню електронну декларацію колишній очільник райдержадміністрації подав у березні 2020 року. Відповідно у ній зображені його доходи та статки за 2019 рік.

Уся задекларована нерухомість Анатолія Бернашевського розташована у Кам’янці-Подільському. Там він мав квартиру площею 62 квадратних метрів і гараж площею 24,8 квадратних метрів. Спільно з дружиною Оксаною Бернашевською він володів двома магазинами площею 29,9 «квадратів» та 97,9 «квадратів», а також земельною ділянкою (68 квадратних метрів). У власності Оксани Бернашевської у Кам’янці-Подільському перебуває лише гараж площею 26,7 квадратних метрів.

Анатолій Бернашевський очолював РДА протягом року. Фото: adm-km.gov.ua

З автотранспорту Анатолій Вячеславович мав легкову автівку марки «Volkswagen Passat» 2016 року випуску, а його дружина — вантажівку «Ford Transit» 2011 року випуску. Також йому належала повила акцій приватного підприємства «Дворянські ковбаси».

У 2019 році Анатолію Вячеславовичу нарахували 840 тисяч 200 гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю та 29 тисяч 866 гривень від відчуження нерухомого майна. Натомість його дружині — 975 тисяч 420 гривень від зайняття підприємницькою діяльністю та загалом понад 50 тисяч гривень від відчуження нерухомості.

Крім того, у декларації вказано, що вони з дружиною окремо взяли два кредити. Загальна сума їх фінансових зобов’язань торік скала 940 тисяч 252 гривні.

Президент звільнив очільника Шепетівської РДА. Фото: shepetivka.com.ua

Очільником Шепетівської РДА від квітня 2020 року був Юрій Басюк. Як йдеться у розпорядженні президента, з посади його звільнено згідно з поданою ним заявою.

Згідно із декларацією за 2019 рік, Юрій Басюк мав нежитлове приміщення в Шепетівці, куплений торік легковик «Chevrolet Lacetti» (2011 року випуску) за 20 тисяч гривень, та легковик «Москвич АЗЛК 2140». До призначення Юрію Миколайовичу в ТОВ «Дельта-Інжиніринг» нарахували 91 101 гривню зарплати, на тому ж підприємстві за сумісництвом отримав 14 508 гривень. Прозвітував голова і про допомогу по безробіттю 34 357 гривень, яку отримував від Хмельницького обласного центру зайнятості та 18 440 гривень соцдопомоги на дитину. Ще 5 тисяч доларів мав збережень.

Дружина, Лариса Басюк, згідно із декларацією чоловіка, мала кватиру у Шепетівці, земельну ділянку у селі Судилків Шепетівського району. Від зайняття підприємницькою діяльністю її дохід склав 129 098 гривень.
Подружжя мало двох дочок, і одна із них, за інформацією декларації батька, мала земельну ділянку в селі Лотівка Шепетівського району, 18 400 гривень отримала соцдопомоги на дитину, ще 14 530 гривень – склав дохід від надання майна в оренду.

Нагадаємо, на Хмельниччині триває процес реорганізації нинішніх РДА. У липні минулого року Верховна Рада України укрупнила Хмельницьку область до трьох районів: Шепетівського, Хмельницького та Кам’янець-Подільського. Як наслідок, замість нинішніх 20-и райдержадміністрацій на території краю працюватимуть лише три.

Згідно із постановою Кабміну, гранична кількість працівників трьох новостворених районних державних адміністрацій Хмельниччини має складати 511 осіб. Через ліквідацію більшості РДА, має бути скорочено 1 040 осіб. Запрацюють нові укрупнені райдержадміністрації після передачі прав та обов'язків, затвердження передавального балансу, інвентаризації, переведення працівників та затвердження структур трьох РДА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую