ye-logo.v1.2

Дії влади — це комплексний підхід до позбавлення України державності, — Юлія Тимошенко На правах реклами

Політика 1995
У Хмельницькому відбулося народне віча проти продажу землі
У Хмельницькому відбулося народне віча проти продажу землі. Фото: надані пресслужбою ВО "Батьківщина"

Влада зробила все можливе, щоб заблокувати роботу Конституційного суду та не дозволити провести референдум за народною ініціативою проти продажу сільськогосподарської землі.

Про це наголосила у Хмельницькому лідерка Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час народного віча. Вона зазначила, що команда «Батьківщини» не припинить боротьбу в інтересах українців, адже влада цинічно обманює, коли говорить про переваги, які отримають люди від продажу своїх паїв.

За словами Юлії Тимошенко, головна мета її візиту і не лише на Хмельниччину, а й в інші області країни, пояснити усім, що дії нинішньої влади спрямовані на демонтаж державності. Головне питання, яке зібрало сотні хмельничан на віче — вільний розпродаж сільськогосподарської землі, який вводиться з 1 липня. Цей закон, за словами лідерки «Батьківщини», починає діяти паралельно із новим земельним кодексом і законом аукціони, на яких будуть проводитися продаж землі. Цей порядок, який вводиться, прямо суперечать усьому, що діється в аграрному секторі у цивілізованих країнах.

«Єдина допустима формула розвитку аграрної сфери — це сімейне фермерство. Усі країни світу так діють. Вони торгують хлібом, а не землею. Це ключове! Навіть не зерном, а готовою продукцією. Якщо ми почнемо торгувати не аграрною сировиною, а переробленою з неї продукцією, то одразу в 10 разів більше будемо отримувати доходів. Сімейне фермерство й ефективне використання наших ресурсів – це наш шлях до економічного зростання», – переконує Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко каже, закон про продаж землі порушує 22 статті Конституції України

У нас величезні пласти землі віддаються клановим олігархічним холдингам і, як зазначила Тимошенко, Україна автоматично перетвориться у генератор технічної аграрної сировини, прибуток з аграрного сектору більше не буде належати ні Україні, ні українцям, а земля буде використовуватися вандальським способом, яким тільки можливо. Усі ці докази, за її словами, є у пунктах законів президента України, які він проводив «жорсткою рукою».

«Що треба знати українцям про ці закони? Великий обман в тому, що іноземці не зможуть володіти української землею. Це завуальована купівля землі, адже кредити можуть не повертати і земля залишається у власності іноземних банків. Для цього буде розгорнута велика інформаційна кампанія», — переконана Юлія Володимирівна і зазначила, що все, що зараз відбувається — це великий обман і системне знищення України.

Це не хаос, за її словами, і не випадковість, а комплексний підхід до відбору ресурсів в української держави. У світі ведеться сама жорстока боротьба за ресурси, надра, землі, географічне розташування, дешеву робочу силу і так далі. Внаслідок таких дій страждає кожна сфера життя українців. 

«У нас із вами тільки дві альтернативи: спокійно спостерігати і йти на заклання, як стадо овець, а друга — розуміти, що з нами роблять і боротися», — зазначила Юлія Тимошенко.

Під час народного віча учасники прийняли звернення до президента та Верховної Ради України.

Під час народного віча і зустрічі з медійниками області Юлія Володимирівна зауважила, що зараз йде активна боротьба в Конституційному суді, де вони доводять пряме порушення законом про землю двадцяти двох статей Конституції України. Боротьба за землю триватиме і через референдум, який обіцяв президент. 

«Ми спочатку думали, що прийшли нові та недосвідчені люди і їм треба пояснити й допомогти поправити ситуацію. Насправді вони свідомо виконують чужі стратегії. Тому сьогодні залишається один шлях: пояснювати людям, гуртувати їх і якомога швидше змінювати владу конституційним шляхом. Іншого шляху немає. Чим довше вони працюють, тим більше нам доведеться виправляти наслідки та повертати країну до нормального життя», — зазначила Юлія Тимошенко. 

Поки така влада в країні, зазначила політик, її команда буде всіма можливими способами допомагати людям, громадам і країні. Боротьба іде в парламенті, а паралельно по всій країні. 

«З осені ми будемо разом із народом України вимагати від влади або розв'язання питань, або повернення до стратегії національного відродження, або будемо людей переконувати, що треба якомога швидше закінчувати з цією владою конституційно», — резюмувала Юлія Тимошенко і повідомила, що по всій країні відкривається гаряча лінія для того, щоб люди могли отримати допомогу в разі, якщо у них почнуть забирати землю. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую