ye-logo.v1.2

Мільйонер стане заступником голови Хмельницької ОДА: що про нього відомо

Політика 5889
Наразі Євгеній Липовенко працює радником Сергія Гамалія та володіє кількома компаніями
Наразі Євгеній Липовенко працює радником Сергія Гамалія та володіє кількома компаніями. Фото: з архіву редакції

Євгеній Липовенко, який опікуватиметься цифровими технологіями, має біткойни, вартістю понад чотири мільйони гривень.

Сьогодні, 21 липня, уряд погодив призначення Євгенія Липовенка заступником голови Хмельницької облдержадміністрації. Про це у своєму телеграм-каналі написав народний депутат Олексій Гончаренко.

Євгеній Липовенко має стати заступником голови Хмельницької ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Декларацію кандидата на цю посаду він подав ще на початку квітня. Однак лише нині уряд дозволив Сергію Гамалію призначити Євгенія Петровича своїм заступником. На час на писання матеріалу відповідного розпорядження голови облдержадміністрації поки не опубліковано.

З весни й до цього часу Євгеній Липовенко є радником Сергія Гамалія. У квітні кореспонденти сайту «Є» навіть проводили з ним інтерв’ю, присвячене проведення швидкісного Інтернету в селах Хмельниччини.

З бізнесу в держслужбовці: якими компаніями володіє Євгеній Липовенко

За інформацією ресурсу «YouControl», він володіє кількома товариствами з обмеженою відповідальністю: «Фасіліті Груп», «Фасіліті ІТ», «Фаундерс кепітал груп» та «Служба новин обелус». Усі зареєстровані у Києві та здебільшого займаються комп’ютерним програмуванням.

Крім нього, до заснування ТОВ «Фасіліті Груп» долучився Бойко Юрій Юрійович — ймовірно син народного депутата кількох скликань Юрія Бойка.

Євгеній Липовенко задекларував, що йому належить й ТОВ «Корд Сістемс». Однак з 25 травня єдиним кінцевим бенефіціарним власником цього товариства є Липовенко Віталій Петрович. Майбутній заступник голови Хмельницької ОДА також є співзасновником громадської організації «Збережемо стародавній Київ».

Майно та доходи: огляд електронної декларації

Нерухомість. Згідно з останньою декларацією, Євгеній Липовенко торік жив у Києві. Там він орендував квартиру, а в іншій був зареєстрований. Але у його власності нерухомості не було.

Автотранспортом торік не володів. Проте мав право використовувати службове авто керівника ТОВ «Альфа-Лізинг Україна».

Криптовалюта й авторські права. Євгеній Липовенко з 2016 року має 5,5 біткойна. Їх вартість на час набуття становила 113 тисяч 759 гривень. Проте за останнім курсом, станом на 21 липня така кількість біткойнів коштує понад 4 мільйони 726 тисяч гривень.

У співвласності з Олександром Архіповим має авторське право на комп’ютерну програму CORD. Вона призначена для автоматизації та організації роботи з ведення судових справ юридичними компаніями.

Доходи та грошові активи. Загальний задекларований дохід Євгенія Липовенка за 2020 рік склав 171 тисячу 280 гривень. Частина цих коштів припала на зарплатню, яку йому нарахували у ТОВ «Фасіліті Груп» і «Фасіліті ІТ». Також мав дохід від відчуження рухомого майна.

Євгеній Петрович готівкою зберігав 375 тисяч доларів, 1 мільйон 800 тисяч гривень і 60 тисяч євро, а на банківських рахунках — 675 гривень.

До теми: Скрипалька Майя Онищук може очолити центр культури і мистецтва

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую