ye-logo.v1.2

«Команда Симчишина» висунула хмельницького комунальника у нардепи від Херсонської області

Політика 4517
Сергій Матвійчук народився й живе у Хмельницькому, але участь у виборах бере у Херсонській області
Сергій Матвійчук народився й живе у Хмельницькому, але участь у виборах бере у Херсонській області. Фото: з фейсбуку Сергія Матвійчука

Сергій Матвійчук нині очолює комунальне підприємство «Хмельницькінфоцентр».

Вчора, 14 вересня, Центральна виборча комісія зареєструвала кількох кандидатів, які 31 жовтня змагатимуться за право потрапити у Верховну Раду України від округу №184. Він розташований на півночі Херсонської області. Попри це там у нардепи балотуватиметься хмельничан Сергій Матвійчук. Участь на проміжних парламентських виборах він братиме як висуванець від партії «Команда Симчишина».

За інформацією ЦВК, центром округу №184 є місто Нова Каховка Херсонської області. У 2019-у на виборах до Верховної Ради України там переміг Ігор Колихаєв. Однак торік він склав свої повноваження, адже став міським головою Херсону. Відтак на 31 жовтня на цьому окрузі були оголошені проміжні вибори.

Серед кандидатів у нардепи від цього округу як висуванець від партії «Команда Симчишина» 14 вересня ЦВК зареєструвала жителя Хмельницького Матвійчука Сергія Володимировича. За право потрапити у парламент він наразі має п’ятьох конкурентів. А саме:

  • Баркаренко Олег Георгійович від ВО «Свобода»;
  • Лагута Геннадій Миколайович від «Партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!»;
  • Одарченко Катерина Юріївна від партії «Національна платформа»;
  • Помазан Андрій Сергійович від партії «Нові обличчя»;
  • Токовенко Ігор Володимирович від партії «Народовладдя».

Служба в Іраку та робота директором комунального підприємства: минуле Сергія Матвійчука

За інформацією сайту Хмельницької міськради, Сергій Матвійчук народився 23 серпня 1981 року в Хмельницькому. Вищу освіту за спеціальністю «фінанси» він здобув у Хмельницькому інституті соціальних технологій. Після строкової служби в армії, Сергій Володимирович брав участь у миротворчій місії в Іраку. Загалом у лавах Збройних Сил України він перебував до 2011 року.

Опісля кілька років працював у торговому комплексі «Європа», а далі — директором приватного підприємства «Смарт Сіті Поділля». У 2017 році міський голова Олександр Симчишин призначив його директором комунального підприємства «Хмельницькіфоцентр». Воно відповідає, наприклад, за обслуговування комп’ютерної техніки й впровадження новітніх інформаційних технологій в роботі міськради.

Як зазначено на порталі ЦВК, Сергій Матвійчук є членом політичної партії «Команда Симчишина».

Якими статками та доходами володіє Сергій Матвійчук

Сергій Володимирович подав останню електронну декларацію 6 вересня цього року. У ній вказані його статки та доходи за 2020-й.

Нерухомість. У Хмельницькому разом з матір’ю та сестрою володіє квартирою, площею 64,8 квадратних метрів. Його мамі також належать три земельні ділянки у селі Правдівка колишнього Ярмолинецького району.

Автотранспорт і корпоративні права. Відсутні.

Доходи. Торік Сергію Матвійчуку за роботу директором КП «Хмельницькіфоцентр» нарахували 287 тисяч 884 гривень зарплатні. Також він задекларував 2 тисячі 484 іншого доходу від виконкому Хмельницької міськради у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 1 тисячу 663 гривні банківських відсотків. Де ж саме працює його дружина Альона Кузьміна-Матвійчук та яку зарплатню торік отримала — не відомо. У декларації зазначено, що «член сім’ї не надав інформацію».

Читайте також: Герега потрапив у список нардепів, які пропустили більшість голосувань Верховної Ради

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую