ye-logo.v1.2

Високі тарифи та податковий тиск: чому в Хмельницькому мітингували підприємці

Політика 7622
Під стінами Хмельницької ОДА мітингувало приблизно пів сотні підприємців
Під стінами Хмельницької ОДА мітингувало приблизно пів сотні підприємців. Фото: автора

Учасники акції протесту стверджують, що державна влада не помічає їх проблем.

Сьогодні, 7 лютого, орієнтовно пів сотні представників малого бізнесу зібралися на хмельницькому майдані Незалежності. Вони вийшли під стіни облдержадміністрації в межах Всеукраїнської акції протесту підприємців. Серед їх вимог — збереження спрощеної форми оподаткування та зниження тарифів.

Учасники акції протесту розповідають, що їх мета — привернути увагу державної влади. Представників малого бізнесу непокоїть кілька нагальних питань. Перше стосується податкового тиску й запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО). На своїх плакатах присутні зобразили, що це означає для частини фізичних осіб-підприємців. Зокрема, йдеться про збільшення витрат на обслуговування таких касових апаратів і збільшення ризику бути оштрафованим за будь-яку помилку. Інша нагальна проблема — непідйомні тарифи.

За словами приватної підприємиці Лариси Конончук, через нинішні тарифи на газ і електроенергію малий бізнес опинився на межі виживання. Збільшення витрат на їх оплату спричиняє зростання цін на продукти та послуги. Крім того, вже два роки триває боротьба за збереження спрощеної форми оподаткування. Хоча необхідні законопроєкти розроблені, але їх досі не зареєстрували у Верховній Раді.

Серед проблем, з якими стикається дрібний бізнес, надалі залишається РРО

Серед проблем, з якими стикається дрібний бізнес, надалі залишається РРО

«Ми сподівалися, що за цей час узгодимо проблемні питання. Для цього навіть увійшли в робочу групу при облдержадміністрації. Але в усіх напрямках — глухий кут. Тому ми зібралися, щоб передати своє звернення представнику президента у Хмельницькій області, тобто голові облдержадміністрації. Хочемо нагадати очільнику держави, що проблеми підприємців потрібно вирішувати», — зазначила Лариси Конончук.

«Сподівалися, що за два роки узгодимо проблемні питання, але в усіх напрямках — глухий кут», — Лариси Конончук

«Сподівалися, що за два роки узгодимо проблемні питання, але в усіх напрямках — глухий кут», — зазначила Лариса Конончук

Подібної позиції дотримується й інші учасники акції протесту, з якими вдалося поспілкуватися кореспондентам сайту «Є». Тож у своєму зверненні вони прописали низку вимог. Серед них: прийняти законопроєкти, які стосуються збереження спрощеної форми оподаткування, та знизити тарифи для бізнесу. Якщо до них не прислухаються, підприємці обіцяють і надалі виходити на подібні мітинги.

Читайте також: Безоплатний проїзд, Або як частину пільговиків позбавили їх законного права

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую