ye-logo.v1.2

Зеленський призначив Огородніка суддею Шепетівського міськрайонного суду

Політика 4101
Зі жовтня 2018-го Ігор Огороднік не міг здійснювати правосуддя через завершення терміну повноважень
Зі жовтня 2018-го Ігор Огороднік не міг здійснювати правосуддя через завершення терміну повноважень. Фото: колаж автора, фото судді з його резюме

На президентський указ він очікував кілька років.

Вчора, 8 лютого, Володимир Зеленський підписав указ про безстрокове призначення 28 суддів у різних областях країни. У цей список увійшов житель Хмельниччини — Ігор Огороднік. Він спершу працював в Криму, але після його окупації Росією, був переведений у Шепетівку.

Згідно з указом, суддею Шепетівського міськрайонного суду призначено Огородніка Ігоря Віталійовича. Насправді він вже роками працює на цій посаді, але донедавна не міг повноцінно виконувати свої обов’язки. Причина — завершення п’ятирічного терміну після першого призначення.

У рішенні Вищої ради правосуддя вказано, що у жовтні 2013 року Ігоря Огородніка тодішній президент призначив суддею Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим. Однак через її окупацію Росією його у квітні 2014-го перевели у Шепетівський міськрайонний суд. Там він працює й до нині. Однак зі жовтня 2018-го не може здійснювати правосуддя через завершення п’ятирічного терміну. Тож позаторік Вищої ради правосуддя рекомендувала президенту призначити Ігоря Огородніка на посаду судді.

У своєму резюме на сайті «Work.ua» Ігор Віталійович, поданому у 2013-му, зазначив, що він родом з Ярмолинців. Народився у 1986 році, а вищу юридичну освіту здобув у 2009-му в Хмельницькому університеті управління та права. Спершу працював провідним спеціалістом у Господарському суді Хмельницької області.

Останню електронну декларацію подав у березні минулого року, тож вона охоплює період за 2020-й. Тоді Ігор Огороднік був «прописаний» у Ярмолинцях, але фактично проживав у Шепетівці. Там безоплатно користувався квартирою. Нерухомістю, автотранспортом чи корпоративними правами — не володів. У 2020 році йому нарахували 901 тисячу 864 гривні зарплатні за роботу суддею. З доходів його дружини — допомога при народженні дитини.

Нагадаємо, востаннє на Хмельниччині Володимир Зеленський безстроково призначав суддів наприкінці минулого року. Тоді посади отримали Світлана Бурка у Хмельницькому міськрайонному та Ігор Ходоровський у Летичівському районному судах.

Читайте також: Високі тарифи та податковий тиск: чому в Хмельницькому мітингували підприємці

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую