ye-logo.v1.2

Зеленський у Хмельницький і Летичів призначив двох суддів: хто вони

Політика 5059
Призначені судді не могли впродовж років здійснювати правосуддя через звершення терміну їх повноважень
Призначені судді не могли впродовж років здійснювати правосуддя через звершення терміну їх повноважень. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Вони чекали на президентський указ про їх безстрокове призначення з 2017 року.

Президент призначив Світлану Бурку суддею Хмельницького міськрайонного суду, а Ігоря Ходоровського — Летичівського районного суду. Про це свідчить указ, який Володимир Зеленський підписав 16 грудня.

Згідно з ним, загалом президент безстроково призначив п’ять суддів у різних областях країни. Зокрема, у Хмельницький міськрайонний — Бурку Світлану Володимирівну, у Летичівський районний — Ходоровського Ігоря Богдановича.

У рішеннях Вищої ради правосуддя вказано, що Світлана Бурка й Ігор Ходоровський займають свої посади ще з 2012-го. Тоді вони були призначені на п’ять років і терміни їх повноважень завершилися у 2017-у. Як наслідок, до підписання президентом відповідного указу обоє не могли здійснювати правосуддя.

Світлана Бурка, Хмельницький міськрайонний суд

За інформацією цього суду, Світлана Володимирівна народилася у Хмельницькому 18 грудня 1981 року. Вищу правову освіту здобула у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Інституті підготовки професійних суддів Одеської національної юридичної академії. Спершу працювала секретаркою судового Апеляційного суду Хмельницької області, а далі — помічницею судді. На суддівську посаду тодішній президент призначив Світлану Бурку 18 травня 2012 року.

На п’ятирічний термін Світлану Бурку президент України призначив суддею в травні 2012-го. Фото: зі сайту Хмельницького міськрайонного суду

На п’ятирічний термін Світлану Бурку президент України призначив суддею в травні 2012-го. Фото: зі сайту Хмельницького міськрайонного суду

В останній електронній декларації Світлана Володимирівна вказала, що торік у Хмельницькому в співвласності мала квартиру площею 51.20 «квадрати». За роботу суддею їй нарахували 910 тисяч 840 гривень зарплатні. Серед інших доходів — понад 8 тисяч гривень банківських відсотків і бонусів. З грошових активів Світлана Бурка задекларувала 595 тисяч 818 гривень на банківських рахунках і 2 тисячі 700 доларів готівкою.

Ігор Ходоровський, Летичівський районний суд

За інформацією цього суду, Ігор Богданович вищу освіту здобував у Національному університеті «Острозька академія» та Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». У Летичів суддею президент призначив його 23 серпня 2012 року.

На п’ятирічний термін Ігоря Ходоровського президент України призначив суддею в серпні 2012-го. Фото: зі сайту Летичівського районного суду

На п’ятирічний термін Ігоря Ходоровського президент України призначив суддею в серпні 2012-го. Фото: зі сайту Летичівського районного суду

Згідно з його останньою декларацією, Ігор Ходоровський торік безоплатно користувався квартирою у Хмельницькому площею 67,2 «квадрата». Володіє автомобілем «Хюндай Елантра» 2011 року випуску.

За роботу суддею в 2020-у йому нарахували 898 тисяч 48 гривень зарплатні. А також — понад 14 тисяч гривень банківських відсотків. Натомість його дружині Марині Ходоровській у Хмельницькій обласній прокуратурі торік нарахували 154 тисячі 843 гривні зарплатні, 74 тисячі 408 гривень — інших виплат. Також з її доходів вказано ще загалом 9 тисяч 812 гривень інших виплат, банківських відсотків і соціальної допомоги.

З грошових активів на банківських рахунках Ігор Ходоровський задекларував загалом 6 тисяч 482 долари та 235 тисяч 266 гривень, а його дружина — 1 тисячу 685 доларів, 898 євро та 89 тисяч 105 гривень.

Нагадаємо, 10 грудня Володимир Зеленський призначив суддю у Хмельницький окружний адміністративний суд. Ним став Ярослав Драновський, який до цього працював на Львівщині.

Читайте також: Від заступника Симчишина до заступника голови ДСНС: Роман Примуш отримав нову посаду

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую