ye-logo.v1.2

Українська делегація проведе третій раунд переговорів з окупантами

Політика 2747
Склад української делегації залишається незмінним
Склад української делегації залишається незмінним. Фото: з твіттеру Михайла Подоляка

Попередньо його початок запланований на 16-у годину.

Сьогодні, 7 березня, на території Білорусії пройде третій раунд переговорів між Україною та Росією. Цю інформацію підтвердив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Він зазначив у своєму твіттері, що третій раунд переговорів з РФ мають стартувати сьогодні о 16:00 за київським часом. Делегація — без змін. Більше подробиць поки не оголошують.

Оновлено о 21:26. Третій раунд переговорів звершився. За словами Михайла Подоляка, є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів. По базовому політичному блоку врегулювання разом із припиненням вогню та гарантіями безпеки інтенсивні консультації продовжені.

Нагадаємо, переговори з державою-окупантом проходять на території Білорусі. У склад нашої делегації, крім Михайла Подоляка, входять: нардепи Давид Арахамія та Рустем Умєров, міністр оборони Олексій Резніков, перший заступник глави делегації в Тристоронній контактній групі Андрій Костін і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Перший раунд переговорів відбувся 28 лютого. Його Михайло Подоляк схарактеризувати важким, але без будь-яких обов’язкових ультиматумів з боку ворога.

Наступний етап відбувся 3 березня. На ньому було досягнено домовленості про організацію гуманітарних коридорів для евакуації мирного населення зі зон найбільш запеклих боїв. А також — доставлення туди харчів і медикаментів цивільним, які все ж вирішили не залишати свої домівки.

Зокрема, 5 березня за посередництвом Червоного Хреста мало б бути організовано два гуманітарні коридори — до Маріуполя та Волновахи. Однак ні того дня, ні наступного реалізувати домовленості так і не вдалося. Російські загарбники постійно порушували режим припинення вогню, чим грубо порушували міжнародні конвенції.

Читайте також: «Наша армія їх потужно нищить» - втрати ворога на ранок 7 березня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую