ye-logo.v1.2

Як на безчинства російської армії у Бучі та Ірпені відреагували світові медіа

Політика 5752
Звірства, які чинили росіяни в цих містах, сколихнули світ
Звірства, які чинили росіяни в цих містах, сколихнули світ. Фото: REUTERS

У місті Буча на Київщині під час окупації російськими військами загинули щонайменше 400 людей.

Жорстокі вбивства російськими окупантами мирних мешканців Київщини сколихнули весь світ.

У місті Буча на Київщині під час окупації російськими військами загинули щонайменше 400 людей, повідомив в ефірі Радіо Свобода радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

«Продовжуємо оглядати підвали, будинки. Люди ховали загиблих безпосередньо на прибудинковій території, на дитячих майданчиках. Тому цифра уточнюється», – повідомив Вадим Денисенко.

Нині триває процес розмінування території, він займе кілька днів, зазначив Денисенко. Міський голова Бучі Анатолій Федорук 2 квітня повідомив, що під час окупації міста російськими військами було розстріляно близько 300 місцевих мирних жителів. Близько 280 людей було скинуто в братську могилу, а решту залишили на вулиці.

Тож зібрали реакцію світових медіа на воєнні злочини рф на Київщині.

Редактор німецької Frankfurter Allgemeine Zeitung Reinhard Veser вважає, що безчинства на околицях Києва не випадкові.

“Вони висловлюють переконання президента Росії в тому, що незалежна Україна не має права на існування”, - пише редактор відділу політики.

На його думку, у Чечні та Сирії терор проти мирного населення також був частиною тактики російських збройних сил. Маріуполь, Чернігів, Суми, Харків, Ізюм, Буча: список назв міст, що постійно зростає, означає масові та явно систематичні злочини російських окупантів проти мирного населення України.

“Ці звірства демонструють упевненість президента росії Володимира Путіна у тому, що незалежна Україна не має права на існування, незалежно від того, що думають про неї її мешканці. Він веде війну, спрямовану на знищення української держави та роз'єднання її народу. Він не повинен досягти успіху в цьому”, - йдеться у матеріалі.

Французька газета Le Monde пише про жахіття в Бучі в контексті посилення санкцій проти росії. Видання цитує прем’єр-міністра Естонії Каї Калласа, який заявив, що фотографії мирних жителів, убитих російськими солдатами в Ірпені та Бучі, нагадують про масові вбивства радянського та нацистського режимів.

«Зображення, які доходять до нас із Бучі, нестерпні, — написав у Twitter президент Франції Еммануель Макрон. Російській владі доведеться відповідати за ці злочини.

“Виявлення багатьох трупів у містах, з яких вийшли російські війська, навколо Києва, штовхає європейців посилити санкції проти Москви”, - підкреслюють у Le Monde.

Головне австрійське видання Der Standart зробило декілька матеріалів щодо звірств російських військових у Бучі та Ірпені.



 

Так, волонтер Ярослав Кузь розповідав про звірства росіян у Ірпені - молодому та комфортному місті.

“Росіяни були дуже здивовані. Їх годували пропагандою, що Україна відстала країна, що люди тут ніби живуть у крихітних будинках. А потім стало зовсім погано. Вони почали з того, що розстрілювали людей - жінок, дітей, мирних мешканців. Вони переїзджали машини з родинами танками, вбивали їх, а потім намагалися спалити тіла”, - цитує Ярослава видання.

У іншому матеріали австрійські журналісти публікують фотодоказ, що ров з трупами було видно на супутниковому знімку, ще коли у Бучі були російські війська. Це доводить, що саме вони винні з звірствах. Але, незважаючи на ці публікації, Австрія блокує газове ембарго росії.

Військові злочини росіян опинилися на першій полосі й арабського видання “Аль-Джазіра”.


 

У матеріалі йдеться про те, що після вбивств у Бучі в світі зростають заклики розслідувати російські «воєнні злочини». Представники ООН з прав людини та ЄС закликають розслідувати імовірну розправу над мирним населенням російськими військами.

А ось центральне казахське видання “Казінформ” пропустило шокуючі новини з Бучі, але не пропустили вони меседжі, які поширюють з Кремля. Взагалі, у стрічці новин де-факто немає інформації, яку поширюють офіційні українські джерела, є лише кремлівська пропаганда.

Подібна ситуація й Китаї. Видання chinaview.cn ніяк не пише про звірства у Бучі, війну в Україні називають конфліктом, проте роблять окремий матеріал з заголовком “У Мадриді відбулася демонстрація проти втручання НАТО в український конфлікт”.


А тим часом Президент США Джо Байден закликав провести розслідування воєнних злочинів російського диктатора владіміра путіна і заявив, що буде вимагати посилення санкцій проти Росії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую