ye-logo.v1.2

У Волочиську перейменували вулицю Богуслаєва, якого підозрюють у співпраці з окупантами

Політика 2672
Богуслаєва звинувачують у продажі окупантам двигунів для ударних гелікоптерів
Богуслаєва звинувачують у продажі окупантам двигунів для ударних гелікоптерів. Фото: з телеграм-каналу ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS

Тепер її назвали Привокзальною.

Сьогодні, 2 листопада, депутати Волочиської міськради проголосували за перейменування вулиці Богуслаєва. Її свого часу назвали на честь президента акціонерного товариства «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва. Однак нещодавно його затримала Служба безпека України за підозрою в співпраці з російськими окупантами.

Вячеслав Богуслаєв з 1973-го до 1988 року працював директором Волочиського машинобудівного заводу. Це підприємство тепер є структурним підрозділом АТ «Мотор Січ». Тож після отримання Богуслаєвим у 2000 році звання «Герой України» у місті на його честь вирішили назвати вулицю.

Перші пропозиції змінити цю назву пролунали ще у 2014 році. Невдоволення частини людей викликало те, що Богуслаєв кілька разів обирався народним депутатом від Партії регіонів. Також у 2013 році він «прославився» як один зі співавторів звернення до польського Сейму щодо визнання Волинської трагедії геноцидом поляків, у якому винні українці.

Заново заговорили про перейменування вулиці після того, як 28 жовтня 84-річного Вячеслава Богуслаєва затримали співробітники СБУ. Його підозрюють у колабораціонізмі та пособництві державі агресору. Йдеться про постачання ворогу українських авіадвигунів, які окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних гелікоптерів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор» і Мі-28Н «Нічний мисливець».

«Відповідні гелікоптери загарбники масово застосовували для масштабного вторгнення в Україну. Це підтверджено численними фактами їх знищення нашими захисниками, — розповідають в СБУ. — Для обходу встановлених обмежень на торгівлю з рф організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи і Східної Азії. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони. Проте після одержання військової продукції «посередники» переправляли її до росії».

Тож за перейменування вулиці Богуслаєва проголосували 18 депутатів Волочиської міськради. Решта, вісім обранців, були відсутні на сесії. Тепер вулиця отримала нову назву — вона стала Привокзальною.

«Також було проголосовано за демонтаж інформаційних табличок (іменних портретів на вулиці Слави). На Алеї Слави залишаться портрети полеглих в російсько-українській війні героїв. Долю решти табличок буде вирішувати спеціально створена комісія», — додали у пресслужбі Волочиської міської ради.

Читайте також: Дві церкви московського патріархату в Хмельницькому позбавили права користуватися землею

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую