ye-logo.v1.2

“Чи вірите ви у можливість нового Майдану?” -

Політика 2404
Фото: Ольга Поліщук

Запитали ми у відомих в області політиків

Віталій Олуйко, голова Хмельницького територіального відділення антимонопольного комітету України, керівник депутатської фракції «Сильна Україна» у Хмельницькій обласній раді:

«Не вірю. Бо після Майдану 2004 року розчаруванню людей немає меж. Українці настільки зневірилися в лідерах, які обманули, кинули, сплюндрували ідеї, тому сьогодні, звичайно, на кухні будуть говорити, але піднятися не зможуть. Ми ідеалізували своїх лідерів (адже у нас в крові - створювати ідолів), а треба було сім років тому взяти владу під жорсткий контроль.
Впевнений, Майдану не буде, події будуть розвиватися по-іншому. На нас чекає двопартійна система: одна партія матиме соціальне спрямування, інша - ринкове. І цей процес вже розпочався, бо партійне розпорошення, яке ми продемонстрували за роки незалежності (нині в Україні 189 партій!), увійшло у Книгу рекордів Гіннесса».

Михайло Войтюк, заступник голови обласного осередку Партії регіонів:

“У можливість нової революції я не вірю. Адже будь-яка революція – це анархія, антиконституційні, неправомірні дії, вона веде до розрухи. Після революцій, які відбулися, люди не підуть на новий Майдан. Я багато їжджу районами, спілкуюся з людьми і знаю, що більшість розуміє, що країні потрібне реформування. Реформи у нас почалися, хоч і не завжди популярні і не усім вони подобаються. Але іншого шляху у нас немає. І більша частина суспільства це розуміє. Думки про можливість нового Майдану – безперспективні, націлені на те, щоб посіяти у суспільстві паніку. Але у нас є влада, яка може навести лад і протистояти тим, хто провокує анархію”.

Ігор Корнійчук, перший секретар Хмельницького обласного комітету комуністичної партії України:
«Не вірю. Я й у 2004 році не вірив, бо частина людей їхала туди заробити, повеселитися… Знаю чимало таких, кому власники казали: «Або їдь на Майдан, або звільняйся»… А зараз, виходячи з революційної ситуації, ми не можемо сказати, що низи не хочуть жити по-старому, а верхи не можуть управляти по старому.
Але, з іншого боку, як перший секретар скажу, що народ не готовий вийти на вулиці, щоб змінити своє життя. Наші люди пасивні - на завод не хочуть, краще торгувати. Змінилися й цінності, ми по-іншому почали ставитися до життя. А якби кожен запитав себе: «А що я роблю для того, щоб було краще?», «Як було до незалежності і як - зараз?...».
А те, що політичні сили будуть робити все, щоб люди вийшли на Майдан, нічого не дасть. За останні 15-20 років люди зневірилися і в одних, і в інших. Але ще не прийшли до того, щоб приєднатися до комуністів».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую