ye-logo.v1.2

У Хмельницькій ОВА пояснили, навіщо в Нетішині створили військову адміністрацію

Політика 2731
Сергій Тюрін прокоментував створення в Нетішині військової адміністрації
Сергій Тюрін прокоментував створення в Нетішині військової адміністрації. Фото: автора

Наразі триває розподіл обов'язків з чинною міською владою.

Сьогодні, 17 жовтня, відбувся брифінг щодо створення в Нетішині міської військової адміністрації, який провів перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

"Сьогодні обговорили з Нетішинським міським головою Олександром Супрунюком та новим очільником військової адміністрації Григорієм Олендрою питання подальшої взаємодії і співпраці, – заявив він. – Дуже важливо, щоб життєдіяльність громади забезпечувалася на належному рівні".

За словами Сергія Тюріна, наразі тривають процеси укомплектування штату нової структури та узгоджувальні наради щодо розподілу обов'язків з чинною міською владою.

Коментуючи два укази Президента України Володимира Зеленського про створення Нетішинської МВА та призначення її голови, Сергій Тюрін зазначив, що нині в умовах віййни окупанти мають безліч підступних планів відносно наших енергетичних потужностей, розташованих по всій країні. Тож головне завдання новоствореної структури – попередити загрози, забезпечити безпеку і оборону, підсилити їх тощо. Адже на території Нетішинської громади розташований важливий стратегічний об'єкт енергетики.

"Частина повноважень залишиться і в міської ради, її голови, вони продовжать свою роботу", – наголосив Сергій Тюрін. 

На запитання журналістів, чи можлива в майбутньому передача всієї повноти влади лише до МВА, Сергій Тюрін зазначив, що таке рішення - у компетенції Верховної Ради України. Але для цього мають бути вагомі підстави, як от виключні випадки, коли місцева влада не справлятиметься зі своїми завданнями…

"Наразі це питання не розглядається", – запевнив Сергій Тюрін.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую