ye-logo.v1.2

“Віру. Надію. Любов” треба покрити сусальним золотом

Політика 3316

таку ідею висловив Іван Бухал під час звітування чиновників за витрачені на спорудження момументальної скульптури кошти

Отримавши листа від громадського активіста Олеся Вітряного про те, що той планує організувати акцію протесту та вислухати звіт за витрачені п’ять мільйонів гривень, чиновники Хмельницької облдержадміністрації за день до цього хутко зібрали прес-конференцію, аби випередити події та відчитатися перед громадою області. Хоча, як наголошували деякі з них, ані перед паном Вітряним, ані перед іншими партіями вони не мають звітувати. “Ми відзвітуємо на сесії обласної ради та перед громадою області”, - в один голос заявили присутні.
Водночас пролунала інформація про те, що не всі кошти ще витрачено, і з деякими підрядниками ще не розрахувалися, бо ведеться перевірка звітності виконаних робіт. В тому числі не отримали жодної копійки обидва Мазури.
“Тільки після перевірки документації та владнання усіх формальностей ті, кому заборгували, отримають свої кошти, - запевнив керівник благодійного фонду “Щедрість” Михайло Войтюк. - А якщо певні політичні сили чи громадські організації хочуть подискутувати про те, куди пішли кошти, ми готові зробити це, але у прямому ефірі”.
Заступник міського голови Іван Прокопець нагадав, що з бюджетів міста та області було виділено 3 мільйони гривень, по півтора з кожного. А у травні 2009 року був проведений тендер, де переміг ДП “ЛК Металургія” АТ “Завод “Ленінська кузня”. Роботи зі встановлення монументу закінчилися 19 вересня.
Михайло Войтюк, в свою чергу, зазначив, що спеціальний рахунок для збору коштів на спорудження монументальної скульптури відкрили 18 березня 2011 року. Завдяки проведеним п’яти телемарафонам вдалося зібрати два мільйони гривень.
“Проте, з усіх коштів 2,5 мільйони гривень буде повернуто у державний бюджет як ПДВ, а 1,2 мільйони склали нарахування на заробітну плату працівникам, які зводили скульптуру, - додав Іван Бухал. - До слова, до нас має завітати представник ЮНЕСКО для того, щоб зареєструвати скульптуру у каталозі художніх робіт світу. Композиція має пережити зиму, а тоді підприємство, що її виготовило, має п’ятиразово покрити її воском. Вони й, до речі, нестимуть відповідальність за стан “Віри...” протягом десяти років. Звісно, було б непогано покрити монумент сусальним золотом. Але для цього потрібно залучити додаткові кошти”.
В свою чергу присутні журналісти пожартували, що в такому разі потрібно буде виставити цілодобовий наряд “Беркута” для охорони монументу. А це знову ж таки зайві витрати з бюджету.

Коментарі:

Олексій Осадчук 03.10.2011 21:09

Поважаю будь-яку роботу, в тому числі і працю зодчих. Однак, думаю, на витрачені кошти можна було би придбати для міста кілька нових тролейбусів. Або ще краще спрямувати ці кошти Міськводоканалу, щоб не відбувалося щомісячного припинення водопостачання (нехай і на одну добу максимум) через ліквідацію наслідків аварій.

alex 30.09.2011 21:12

.....ну, а тепер будуть збирати кошти на сусальне золото......цікаво, який район хмельницького залишиться ще без чогось?......і яким "марафоном" будуть збирати кошти ?.......

С,В,В, 30.09.2011 13:57

“Віру. Надію. Любов” потрібно покрасити так як Статую Оранти-України на Майдані Незалежності тоді буде гарно!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую