ye-logo.v1.2

Земля, претензії та гроші

Політика 2956
Фото: з архіву

Навколо цих майже одвічних тем «крутилися» усі питання, які розглянули депутати Хмельницької міської ради на черговому засіданні сесії

Лежачого поліцейського – для хмельницьких ДАІшників
У перші хвилини засідання, одразу після офіційного представлення Валерія Олійника, нового начальника Хмельницького міського управління освіти, депутат Віталій Діденко зажадав бачити у сесійній залі начальника міського управління МВС, Василя Птащука. Від правоохоронця депутат хотів почути інформацію стосовно аварії за участі працівників ДАІ. Нагадаємо: 22 вересня 2011 року у Хмельницькому на вулиці Кам’янецькій близько восьмої вечора службове авто працівників ДАІ на пішохідному переході збило 14-річну дівчину. Депутати підтримали пропозицію свого колеги і вже на завершення другої години засідання ради Василь Кіндратович з’явився перед депутатами. Хмельницький міліціянт відзвітував із найдрібнішими деталями і запевнив присутніх у тому, що «справою займається прокуратура й жодних дій, щоб приховувати наслідки, навіть якщо це стосується правоохоронців, ніхто не вчиняв». Про результати службового розслідування Василь Птащук пообіцяв повідомити депутатів особисто. Користуючись нагодою і враховуючи ситуацію, депутати запропонували міському голові встановити перед пішохідним переходом, де сталася аварія, «лежачого поліцейського», адже він завжди був небезпечний як для пішоходів, так і для водіїв.

Недитяче рішення
Та поки депутати очікували на появу головного правоохоронця, часу марно не гаяли, і від справ міліцейських перейшли до господарських. Зокрема, дитячий оздоровчий табір «Чайка» передали на баланс відділу освіти, затвердили перелік об’єктів, які підлягають приватизації та «розрили» недитячу тему у нібито дитячому кафе. Заява на продовження строку оренди приміщення ще на десять років обернулася для власниці одного з кафе, що на вулиці Хотовицького в обласному центрі, загрозою закриття закладу. Депутати, обговорюючи питання, знайшли невідповідність інформації у заяві, де вказано, що приміщення орендується під дитяче кафе, із реальним станом справ. За словами окремих депутатів, у закладі постійно продають спиртні напої, та й дитячим те кафе «навіть не пахне». Більше того, за тривалий час роботи у ньому не зареєстровано жодного працівника. «Ми завжди йдемо назустріч і не маємо нічого конкретно проти цього підприємця, але хоч п’ять чоловік вона могла зареєструвати? Пенсії батькам потрібно з чогось нараховувати?» – поставив риторичні запитання міський голова Сергій Мельник. Термін оренди депутати, звісно ж, не продовжили. Сказали: «спочатку приведіть справи до ладу».
Кілки і дороги – перспектива 2012 року
Більше половини усіх питань, які розглянули хмельницькі депутати, стосувалися землі. 50 гектарів земель Міністерства оборони, які були у підпорядкуванні військових частин, що знаходяться на території обласного центру і які відомство обіцяє передати місту уже кілька років, й досі «нічийні». Але справа, хоч і повільно, наближається до вирішення. «Останнє слова має сказати Кабінет Міністрів, де зараз перебувають документи – запевнив Володимир Швець, директор департаменту архітектури і містобудування Хмельницької міської ради – якщо ці землі передадуть на баланс міста, то ще понад 300 хмельничан матимуть змогу отримати земельні ділянки у найближчий час». Та не лише землю, але й дороги отримають вже наступного року хмельничани. Принаймні, про це повідомив міський голова Сергій Мельник, який напередодні повернувся зі столиці. За його словами наступного року місто отримає 15 мільйонів гривень із держбюджету на будівництво та ремонт доріг. «Гроші будуть виділені напряму, оминувши обласний бюджет і розподілення на місцях», – повідомив міський голова. А от на місцеве самоврядування мер грошей так і не випросив. «Просив на колегії, щоб дали хоч 3 мільйони грошей на місцеве самоврядування. Але зверху вирішили за краще віддати 5 мільйонів на спеціальні кілки, які визначали б для супутника межі міста. Тому будемо робити кілки», – невтішно резюмував Сергій Іванович.
На завершення засідання хмельницькі міські обранці звернулися до державного фонду сприяння молодіжному будівництву стосовно завершення будівництва багатоповерхівки на вулиці Гастелло, 15 в обласному центрі. Також депутати прийняли звернення до голови Верховної Ради України озвучене депутатом Зоєю Пархомець щодо застосування більш жорстких заходів задля непоширення алкоголізму. Та, щоб не завершувати засідання на мінорній ноті депутат Микола Малий подякував міському голові та працівникам апарату Хмельницької міської ради за свято, яке вони організували хмельничанам та гостям у День народження міста. Він порадив меру преміювати працівників, а колегам – відвідати виставку київського скульптора Олексія Леонова «За покликом серця», що експонується у виставковому залі ПП «Баварія-Захід» (вул. Проспект Миру, 103/1).

Коментарі:

Semmm 11.10.2011 10:33

Рома твоя підвищена національна на громадянська свідомість мене просто вбиває. Виріши для початку свої проблеми а потім лізь куди не слід шоб голову відірвали як Гонгадзе  (хоча прикла і невдалий, але) Роман ти опасна людина мені здається що в тебе в крові тече нациська кров. але в кожного свої мурахи в голові. дивись щоб твої туракани не зігралли з тобою злого жарту

Роман Шухевич 11.10.2011 02:56

Швець сказав, що коли "нічийну" землю передадуть у власність місту, то ще 300 хмельничан зможуть отримати швидко земельні ділянки????? Дивлячись на те, що відбулося з землею завдяки росошанській раді, коли землю видали Дерикоту, Ядусі та суддям, напрошується вислід, що не інакше вчинять і з цією землею, а навіщо цим чинушам давати землю громаді, вони самі для себе рідних.                                                                                                                                                                А щодо доріг, то на сумнозвісному переході біля танку й справді варто встановити "лежачого поліцейського". Блін, але ж і тут спишуть гроші, адже вони, себто влада ця нічого де б не можна було списати гроші, чи мати зсобі вигоду навіть не розглядає.  

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую