ye-logo.v1.2

11 колекцій картин і сотні тисяч у іноземній валюті: що задекларував нардеп Віктор Бондар

Політика 1378
Віктор Бондар у 2019 році став представником Хмельниччини у Верховній Раді втретє
Віктор Бондар у 2019 році став представником Хмельниччини у Верховній Раді втретє. Фото: politeka.net

Аналізуємо останню декларацію чиновника, подану за 2022 рік.

Віктор Бондар – один з 11 народних депутатів, які у 2019 році увійшли до парламенту від Хмельниччини. Рік потому він став одним з ініціаторів подання до Конституційного суду. На основі цього подання КС скасував відповідальність за недостовірне декларування і саме електронне декларування. Аби відновити законодавство, тоді пішло більш ніж пів року.

Цьогоріч 25 січня, Віктор Бондар подав звіт про майно та доходи у 2022 році. Що міститься у його декларації, проаналізував сайт «Є».

Про доходи

За перший рік повномасштабного вторгнення, відповідно до декларації, Віктор Бондар заробив у Верховній Раді майже 518 тисяч гривень, що в середньому складає близько 43 тисяч гривень на місяць. Порівняно з 2021 роком, його річні доходи на посаді нардепа збільшилися на 96 тисяч гривень. Інші два види доходів у декларації за 2022 рік позначені як «проценти». Таких виплат він отримав на суму 2,3 тисячі гривень.

Майно: рухоме і нерухоме

Судячи з цього звіту, у 2021-2021 роках нової нерухомості посадовець у власність не набував. З 2007 року володів земельною ділянкою на 0,15 гектара у Гостомелі, з 2009 – земельною ділянкою площею 0,25 гектара у селі Дашківці, що на Хмельниччині. Також серед нерухомого майна задекларований житловий будинок у Гостомелі на 611 квадратних метрів та квартира в Одесі площею 77,7 квадратного метра. Право власності на квартиру в столиці з 2018 року мала його дочка.

Автомобіля у нардепа офіційно немає. Однак є інше рухоме майно, серед якого десятки картин, антикварні предмети XIX століття, швейцарські годинники та запонки, інкрустовані дорогоцінним камінням. Загалом Віктор Бондар задекларував 11 колекцій картин на 75 творів, 3 окремі полотна та колекцію коштовних ікон, яка налічує 17 творів. Перелік продовжується наручними годинниками, яких у цьому списку є дев'ять. Сім із них від бренду Breguet, два – виробництва Ulysse Nardin та Vacheron Constantin. Предметів антикваріату у декларації Віктора Бондаря зазначено чотири. І це також годинники: бронзовий камінний першої половини XIX століття, 264-річний підлоговий з Амстердаму, нідерландський настільний з червоного дерева (Лондон, 1780) та нідерландський настінний «Zaanse Hangklok». Також він мав три пари запонок з дорогоцінного металу, одна із яких інкрустована дорогоцінним камінням. Як йдеться у звітному документі, право на це майно він набув до подання першої декларації.

Активи і позика

Віктор Бондар є кінцевим бенефіціаром компанії ТОВ «Будінфорум». Його частка корпоративних прав у компанії складала 50 відсотків, що у грошовому вираженні дорівнювало майже 2,7 мільйона гривень. Цю частку, за деклараціями минулих років, посадовець передав на управління. Згідно з даними за 2022 рік, доходів з ТОВ «Будінфорум» Бондар також не отримував.

Грошові активи Віктора Бондаря у 2022 році складали 787 тисяч доларів США, 195 тисяч євро та 137,5 тисячі гривень. Роком раніше посадовець декларував 905 тисяч доларів США та 195 тисяч євро. Також у декларації міститься інформація про фінансові зобов'язання. За нею, у 2022 році нардеп виплатив 1, 214 мільйона для погашення позики в банку, яку взяв ще у 2014. Розмір фінансового зобов'язання на кінець 2022 року складав 688,7 тисячі гривень.

Читайте також: Нові компанії в Польщі, пенсія дружини і посвідка на проживання в Іспанії: що задекларував Олександр Герега

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую