ye-logo.v1.2

Вподобання хмельничан на новорічні костюми: інопланетяни та вампіри, Бетмени та Спайдермени...

Політика 9188

Дедалі популярнішими стають костюми американських мультяшних героїв

Незабаром у дошкільних та навчальних закладах проводитимуться новорічні ранки. Звісно ж, яке святкування без новорічного костюма. До того ж, нині стало дедалі популярнішим проводити тематичні свята, й часто-густо батьків просто ставлять перед фактом, що дитина має бути у такому й такому костюмі — і баста. Проте не у кожного вистачає фантазії, аби створити власними руками щось оригінальніше, ніж просто обшити “дощиком” сукню чи футболку з шортами та вирізати з картону чи придбати готову маску потрібного персонажу. Та й час для творчості не завжди є.
Наш кореспондент дізнавався, “що, де і по чому” в Хмельницькому, або, іншими словами, як вийти із ситуації та не зіпсувати новорічне свято дитині.

Звісно, найлегший спосіб швидко знайти потрібне - почитати оголошення. Що ми й робимо. Гортаючи сторінки блоку оголошень “Є”, знаходимо кілька об'яв щодо прокату та продажу новорічних костюмів. В одних із них пропонують придбати вже готові костюми деяких персонажів, та й ціна доволі прийнятна. Наприклад, за костюм сніговика, Петрушки або султана, який розрахований на вік від 5 до 8 років, доведеться викласти 150 гривень. Для дівчаток є вбрання амазонки за 300 гривень та Східної красуні за150 гривень.
Можна знайти навіть новорічні костюми для підлітків. Зокрема, в одному з оголошень пропонували придбати розкішний костюм пави, який складається зі спідниці з ефектом хвоста, топу з натуральним хутром та обруча з павиним хвостом. Коштує це задоволення 250 гривень. Для любителів готики та вампірів - маскарадний костюм Королеви сутінок (вампірші) у готичному стилі - за 150 гривень.
Телефонуємо за одним із номерів, де пропонують прокат новорічних маскарадних костюмів. На другому кінці дроту пані Тетяна (як відрекомендувала себе жінка) відповіла на усі наші запитання. Одразу ж зазначимо, що костюмів на замовлення тут не шиють. Пропонують, в основному, костюми для дітей від 4 до 10 років, хоча є деякі речі для підлітків. Зокрема, костюми в стилі етно, східні індійські, де вишивка виконана вручну тощо.
За словами пані Тетяни, серед хлопчиків найбільшим попитом користуються такі костюми як ковбой, індіанець, лицар, Спайдермен та Бетмен, тобто костюми відомих героїчних персонажів. А от дівчатка надавали перевагу вишуканим сукням принцес та фей.
“Минулого року багато хто шукав костюм інопланетянина. У нас якраз такий був — доволі цікавий та незвичний. Його мало з руками не відривали, адже ніде не могли знайти, - каже пані Тетяна. - А цьогоріч вже цікавилися морською тематикою — костюмами морської зірки та коників, проте у нас є лише костюм Золотої Рибки”.
У колекції пані Тетяни є чимало костюмів на будь-який смак та розмір (який можна підігнати по фігурі за допомогою шнурівки), адже її збирали не один рік: або замовляли пошиття, або ж купували готові вироби. До слова, вартість прокату становить від 50 до 200 гривень залежно від костюма.
За іншим номером ми познайомилися з Аліною. Вона також пропонує прокат готових костюмів дошкільного та шкільного віку. Окрім традиційних костюмів лісових звірів та домашніх тварин, пропонуються різні казкові персонажі: гноми, пірати, гусари, цигани, східні красуні, Червона Шапочка, бджілка-трудівниця, гусінь, Русалонька, ялинка і сніговик тощо. Є навіть витребувані Спайдермен та Бетмен. До речі, спеціально для зустрічі 2012 року пошили його символ - костюм дракончика, зі штучного хутра, з крильцями. Вартість прокату новорічного вбрання становить від 25 до 40 гривень залежно від собівартості костюма. Дорожче те вбрання, яке пошите зі штучного хутра. Проте, як зазначила пані Аліна, костюми у неї звичайні та не вирізняються оригінальністю, тому і недорогі. До речі, можна домовитися й за індивідуальний пошив, адже Аліна співпрацює з кравчинями, однак це задоволення вартуватиме чимало, адже доведеться платити і за матеріали, і за роботу.
Є ще один варіант. Ви можете розпитати своїх знайомих, у кого старші діти, чи, бува, нема у них в гардеробі новорічних костюмів. Особисто знаю кількох, хто шиє такі речі власними руками, а потім за символічну плату дає напрокат або ж продає бажаючим придбати.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую