ye-logo.v1.2

Проти нечесних депутатів застосовуватимуть часник

Політика 2388

Хмельницький став шостим містом всеукраїнського туру руху «ЧЕСНО», члени якого із гаслом «Фільтруй раду!» і символом – голівкою часнику (засіб дезінфекції та боротьби з політичними вампірами), закликають громадян об’єднатися задля очищення майбутнього парламенту від недостойних кандидатів.

Українські активісти започаткували рух за рік до парламентських виборів-2012, всього плануючи створити 25 регіональних осередків в усіх обласних центрах країни. На момент презентації, яка нещодавно відбулася у приміщенні музею історії міста, до хмельницького осередку ввійшло 18 активістів з майже півтора десятка різних громадських організацій нашої області. «Я впевнений у тому, що рух спрацює, бо люди втомилися від бездіяльності влади та порожніх обіцянок, – розповідає новообраний координатор платформи Олесь Вітряний. – Рух «ЧЕСНО» надає можливість кожному безпосередньо вплинути на політиків ще до виборів».
Організатори пообіцяли перевірити депутатів на відповідність «критеріям доброчесності», приділивши особливу увагу тим, які балотуватимуться до Верховної Ради в округах Хмельницької області. «Українці обирають депутатів не розумом, а емоціями – за принципом «подобається» чи «не подобається», – розповідає один із організаторів руху Сергій Неділько. – Ми хочемо змінити цей підхід і пропонуємо шість критеріїв, які є важливими для людей із різними політичними уподобаннями». Серед згаданих критеріїв: особисте голосування в парламенті, непричетність до корупційних дій, відповідність задекларованих доходів і майна способу життя…. Окрім того, місцеві представники руху «ЧЕСНО» планують провести серію публічних презентацій, де розповідатимуть про те, як самотужки дослідити біографію депутата або кандидата на «доброчесність».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую